Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Європа та Євросоюз стали справжніми синонімами реформ, демократії та свободи. Президент

    «Сьогодні поруч зі мною представники нашої славної молоді з Києва, Луганська, зі Львова, які у 2013 році підняли європейський Майдан – Майдан, який засвідчив щире бажання українського народу рухатись у Європу, змінювати країну, приймати і підписувати асоціацію з Європейським Союзом, забезпечувати поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. І рух цих молодих людей був одразу ж підтриманий мільйонами молодих українців», - наголосив Петро Порошенко.
        «Я вдячний присутнім тут активістам, тисячам і тисячам юнаків та дівчат за їх щиросердечне бажання змінювати країну, рухати Україну в Європу», - додав він.
        Президент зазначив, що Європа та Євросоюз стали справжніми синонімами реформ, цінностей, демократії і свободи. Нині можемо однозначно стверджувати: Україна кардинально змінилася і назавжди відійшла від радянської і російської імперії. Саме тому європейський цивілізаційний вибір став щирим і свідомим вибором всього українського народу, переконаний він.
        «Наш рух в Європу підтримується абсолютною більшістю українського народу і це дає додаткові сили для проведення реформ. У ці дні Європа та Європейський Союз сьогодні на вустах у кожного українця. І це свято насправді є всеукраїнським і всенародним», - сказав Петро Порошенко.
        Водночас, Президент наголосив, що за свій вибір українці змушені платити високу ціну. Петро Порошенко з сумом нагадав про вчорашній жорстокий обстріл проросійськими бойовиками мирного населення Авдіївки. «На жаль, це та ціна, яку сьогодні платить український народ за російську агресію, за наше прагнення і бажання бути вільними», - зазначив Петро Порошенко.Президент зазначив, що Європа та Євросоюз стали справжніми синонімами реформ, цінностей, демократії і свободи. Нині можемо однозначно стверджувати: Україна кардинально змінилася і назавжди відійшла від радянської і російської імперії. Саме тому європейський цивілізаційний вибір став щирим і свідомим вибором всього українського народу, переконаний він.
        «Наш рух в Європу підтримується абсолютною більшістю українського народу і це дає додаткові сили для проведення реформ. У ці дні Європа та Європейський Союз сьогодні на вустах у кожного українця. І це свято насправді є всеукраїнським і всенародним», - сказав Петро Порошенко.
        Водночас, Президент наголосив, що за свій вибір українці змушені платити високу ціну. Петро Порошенко з сумом нагадав про вчорашній жорстокий обстріл проросійськими бойовиками мирного населення Авдіївки. «На жаль, це та ціна, яку сьогодні платить український народ за російську агресію, за наше прагнення і бажання бути вільними», - зазначив Петро Порошенко.
        Однак, переконаний Глава держави, тисячі гостей Євробачення, які приїхали до нас з усіх куточків ЄС, побачили справжню, фантастичну Україну, європейських українців, а тому - стануть на підтримку наших проєвропейських прагнень. «Вони закохалися в Україну. І впевнений в тому, що наше прагнення рухатися в Європу і інтегруватися в Європу отримало зараз додаткових союзників», - сказав Президент.
        «Солідарним і єдиним фронтом український народ зараз стоїть на захисті європейських цінностей, на захисті свободи, на захисті демократії, але на захисті нашого суверенітету, територіальної цілісності, на захисті нашої незалежності. Зі святом Європи тебе, дорогий, величний, європейський український народе. Слава Європі і слава Україні», - привітав українців Петро Порошенко.
        Молоді українці – учасники Революції Гідності, які також взяли участь в церемонії підняття прапору Європейського Союзу, підкреслили: наша країна щоденно захищає східні кордони Європи і подякували міжнародній спільноті, усім дружнім до України країнам за підтримку і допомогу.
        «Для нас, молодих людей, День Європи – це день єдності демократичних принципів: свободи слова, справедливості та верховенства права. Це ті постулати, заради яких ми виходили під час Революції Гідності», - зазначали учасники урочистої церемонії.
        Молодь подякувала Президентові, Уряду, парламенту, дипломатичному корпусу та усім, хто зробив здійсненним важливе історичне рішення, яке відкриває можливість безвізових подорожей українців до Європи. Молоді люди переконані, що це стало гідною відповіддю усім євроскептикам та песимістам.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання