Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стан роботи з персоналом, забезпечення впровадження Закону України від 10 грудня 2015 року №889-УІІІ «Про державну службу» в апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації

    Питання роботи з персоналом у 2016 році розглядалися на 2 засіданнях колегії районної державної адміністрації та 4 засіданнях ради по роботі з кадрами при районній державній адміністрації.

    Проведено 4 навчання з працівниками апарату районної державної адміністрації, забезпечено підготовку 2 питань на розгляд семінарів-нарад з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації.

    В апараті районної державної адміністрації у період з 01 травня по 31 грудня проведено 5 конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В» (призначено 5 державних службовців), посади категорії «Б» не заміщувалися.

    Всього у 2016 році призначено, переведено на більш високі і рівнозначні посади (у зв’язку із зміною структури відповідного підрозділу) 28 державних службовців. Звільнено 21 працівника.

    Станом на 01 січня 2017 року в апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації на посадах державної служби працюють  державних службовців. Серед працюючих – 23 магістри державного управління і державної служби. Кількість працюючих на державній службі жінок у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилася на 8% і вкладає 86,6% від загальної кількості державних службовців (84 особи).

    Аналізуючи віковий склад державних службовців, слід зазначити, що як і раніше, найчисленнішою є група віком від 41 до 50 років – 32%, група віком від 31 до 40 років складає 26,8%.

    У межах граничної чисельності працівників та затвердженого фонду оплати праці чисельність працівників апарату районної державної адміністрації скорочено на 8 штатних одиниць (25%), структурних підрозділів районної державної адміністрації – на 2,5 одиниці (2,87%).

    Чисельність управління соціального захисту населення і служби у справах дітей зменшено на 1 штатну одиницю, за рахунок чого приведено у відповідність до нового законодавства про державну службу (кількість керівників категорій посад «А» + «Б» повинна бути не більше третини від посад категорії «В») чисельність працівників секторів районної державної адміністрації: культури, у справах молоді та спорту.

    Станом на 01 січня 2017 року в апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації працюють 9 магістрів державного управління та 14 магістрів державної служби.

    Значна увага приділялася підвищенню кваліфікації державних службовців районної державної адміністрації. У 2016 році, згідно з планами-графіками підвищення кваліфікації, пройшли навчання за програмами тематичних короткострокових семінарів 25 осіб.

    11 державних службовців районної державної адміністрації взяли участь у І турі щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

    Разом з тим, у роботі з персоналом мають місце певні недоліки.

    Недостатньою є робота структурних підрозділів районної державної адміністрації з добору кандидатів для вступу на денну форму навчання в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

    Не використовуються усі можливості для забезпечення належної підготовки державних службовців та підвищення їх кваліфікації в управліннях районної державної адміністрації: фінансовому, соціального захисту населення.

    Потребує системності і упорядкування робота з ознайомлення державних службовців з новими законодавчими та нормативно-правовими актами з питань проходження державної служби.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання