Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Коли влада і громада разом - результат є завжди!

    Минулого тижня пройшов виїзний прийом голови Богодухівської райдержадміністрації до Червононивської сільської ради. Слід сказати, що цим прийомом закінчився цикл ознайомлювальних виїздів до громад очільника району.

    В.М.Бєлий поспілкувався з громадою, вислухав проблеми, відвідав соціально значимі об’єкти.

    Настрій у сільчан був досить радісним, святковим. І це не випадково, адже саме цього дня у Червоній Ниві відзначали День села. Приємної миті додало нагородження Почесними грамотами райдержадміністрації і райради тих людей, які зробили вагомий внесок у соціально-економічний розвиток села, забезпечення його благоустрою, які беруть активну участь у суспільно-політичному житті громади . Отож, грамоти отримали : Ю.М.Голуб - голова садівничого кооперативу «Червона Нива», О.С.Зубчук - депутат Червононивської сільської ради, М.В.Лактіонов - генерального директора ПСП «Світанок», І.К.Павловська - приватний підприємець, О.Л.Ширіня - депутат Богодухівської районної ради.

    Голова районної державної адміністрації В.М.Бєлий щиро привітав сільчан із їхнім храмовим святом - Днем Миколая, згадав про колишню славу Червоної Ниви, побажав селу процвітання і успіхів.

    - Якщо у вашому селі є такий чудовий музей у сільраді, який розповідає про минувшину його жителів, що приїхали в радгосп звідусіль, - значить, є у Червоної Ниви майбутнє, є перспектива, - говорив В.М.Бєлий.

    Володимир Миколайович розповів про мету його ознайомлювальних відвідин громад, зокрема, зауважив:

    - Сьогоднішнє завдання районної влади - вникнути в проблему, зрозуміти і допомогти місцевій владі громади її вирішити.

    Проблем у ради справді вистачає, одна з них - необхідність ремонту даху в дитсадку, що вже не один рік протікає. В.М.Бєлий зазначив, що докладе всіх зусиль, щоб у бюджет-2013 для ремонту було закладено належну суму, оскільки зараз, в середині року, дуже важко вишукати додаткові кошти.

    Є питання у червононивців і щодо забезпечення водою. Часто бувають перебої з водопостачанням, не задовольняють їх і тарифи. А яма у центрі села, біля ФАПу, після ремонтних робіт взимку й досі не засипана землею. Тож голова райдержадміністрації дав термінове доручення керівнику підприємства КП «Богодухівсількомсервіс» цього ж дня ліквідувати проблему, адже незакрита глибока яма загрожує здоров’ю і життю людей.

    - Проблему з водою має вирішувати сама громада: або вона сама створює відповідне товариство і керує роботою, або передає свої водогони (як в даному випадку) певному підприємству і виконує його умови, - підкреслив Володимир Миколайович.

    Турбує всіх і незадовільний стан доріг, які потребують негайного ремонту. В.М.Бєлий висловив сподівання, що ця проблема уже найближчим часом зрушить з місця, адже наразі всі сили «кинуто» на підготовку доріг до ЄВРО-2012.

    - Сьогодні ж основне завдання місцевої влади - здійснити освітлення на вулицях села, - зокрема, сказав Володимир Бєлий. - Адже якщо немає фінансової можливості відремонтувати шляхи, то треба хоча б забезпечити їхнє освітлення.

    Поставив на особистий контроль голова і питання підвезення дітей із Сухинів до Червононивського ДНЗ та інші питання.

    Сільський голова А.М.Куриленко, розповідаючи про здобутки за минулий період і плани на майбутнє, наголосила, що село розвивається. Передусім, завдяки тому, що громада не байдужа до проблем. Як не сказати про депутата райради О.Л.Ширіню, який за власні кошти установив для сільських дітей майданчик? Інші небайдужі люди - підприємці, жителі ніколи не стоять осторонь проблем, допомагають їх вирішити.

    - Коли влада і громада разом - результат є завжди, - наголосила Анна Миколаївна.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання