Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту районної державної адміністрації Пивоваровою О.В.

    23 травня у редакції районної газети «Маяк» відбулася «пряма лінія» з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту районної державної адміністрації Пивоваровою О.В. Під час «прямої лінії» надано роз’яснення з таких питань:

    Чи є у Богодухівському районі паспортизовані пляжі?

    Паспортизований пляж є у м. Богодухові. Це місцевий став «Копань». Відповідальним за підготовку, облаштування та утриманням пляжу є КП «Богодухівжитло» виконавчого комітету Богодухівської міської ради. Станом на сьогоднішній день проводиться певна робота щодо його відкриття. Проведено прибирання прилеглої до ставу «Копань» території від побутового сміття; КП «Богодухіввода» проводиться перевірка системи постачання питної води; заключений договір з аварійно-рятувальним загоном Харківської області на водолазне обстеження дна акваторії пляжу площею 600 м на предмет відсутності предметів, у тому числі вибухо-небезпечних; заключений договір та подана заявка до лабораторного відділення Краснокутської міжрайонної філії ДУ «Харківській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» на дослідження води у ставку; укладено договір щодо направлення на навчання трьох матросів-рятівників; проводиться робота щодо улаштування пляжу (встановлення роздягальні, вбиральні, контейнерів для сміття тощо.); на рятувальному посту в наявності рятувальний інвентар та наочна агітація.

    Що робити, якщо на очах тоне людина?

    Володіння прийомами і засобами надання допомоги людині, яка тоне, - винятково важлива спеціальна навичка. Особливо важливо це вміти робити без використання рятувальних засобів (човнів, катерів тощо). У цьому випадку рятувальники повинні вміти добре плавати, володіти прийомами надання першої допомоги постраждалим, діяти швидко і рішуче.

    Якщо ви добираєтесь до потопаючого вплав, треба максимально враховувати плин води, вітер. Відстань до берега та ін. Наближаючись, намагайтеся заспокоїтись і підбадьорити плавця, який втратив сили. Якщо це вдалося і він може контролювати свої дії, плавець повинен триматися за плечі рятувальника. Якщо ж він не контролює свої дії - поводитися з ним треба жорстко і безцеремонно. Деякі інструкції рекомендують навіть оглушити потопаючого, щоб врятувати його і своє життя.

    Техніка рятування потопаючого виглядає так:

    Підпливши, треба підпірнути ПІД нього і, узявши позаду одним з прийомів захоплення (класичний - за волосся), транспортувати до берега. У випадку, якщо потопаючому вдалося схопити вас за руки або шию - звільніться і негайно пірнайте - інстинкт самозбереження змусить потопаючого вас відпустити. Якщо ж він уже занурився у воду, не кидайте спробуйте знайти його на глибині, а потім повернути до життя. Це можна зробити ще й у тому випадку, якщо той, хто потонув, перебував у воді близько 6 хвилин.

    Як тільки потопаючого витягли з води, відразу ж приступайте до надання першої медичної допомоги. По можливості необхідно відразу викликати медичну допомогу, а до її прибуття не припиняти спроб відновити дихання людини.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання