Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про індексацію зарплати працівників у 2017 році

    Якщо підвищення тарифних ставок (окладів) було у січні 2017 року, то право на індексацію відбувається вже у червні 2017 року на 3,7 %, оскільки індекс споживчих цін за лютий - квітень 2017 року перевищив встановлений поріг індексації (103 %) і становив 103,7 % (101,0 х 1,018 х 1,009). Що стосується визначення суми доходу, яка підлягає індексації, то індексації підлягає оплата праці найманих працівників підприємств, установ, організацій у грошовому виразі, яка включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) і відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати, що мають постійний характер. Заробітна плата індексується у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, який з травня 2017 року становить 1684 гривні. Частина заробітної плати, яка перевищує прожитковий мінімум, індексації не підлягає. Отже, сума індексації у червні 2017 року має становити 62,31 грн (1684 х 3,7%). При проведенні індексації заробітної плати працівників слід керуватися Законом про індексацію та Порядком № 1078.
        Чи можна відмовитись від індексації заробітної плати? Це питання стало досить актуальним для роботодавців. Відмовитись від індексації заробітної плати працівників в зв'язку із важким матеріальним становищем роботодавець не може. Головною «мотивацією» для роботодавців не ухилятися від індексації є штрафи за порушення трудового законодавства, які діють із 2015 року.
        Так, згідно ст. 265 КЗпП за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці до юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, застосовується штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення Крім того до роботодавця, що не індексує заробітну плату може бути застосована і адміністративна відповідальність на підставі Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за виплату заробітної плати не в повному обсязі. Як бачимо, санкції за непроведення індексації є дуже суворими, крім того, вони не маються строку давності.
        Усе вищесказане є досить вагомими аргументами на користь того, що дотримуватись правил індексації заробітної плати необхідно.
        За інформацією щодо коефіцієнтів індексації заробітної плати можна звернутися до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації за телефоном 3-33-93


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання