Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Національно-патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління

    Головною метою його є набуття молодими громадянами соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина української держави, фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологічної культури.

    У навчальних закладах району розроблено й затверджено програми національно-патріотичного виховання учнів, сплановано систему заходів з національно-патріотичного виховання дітей, згідно з якими організовано роботу вчительських і учнівських колективів.

    Чільне місце в приміщенні шкіл займають обладнані куточки державної символіки.

    Педагогічні колективи шкіл прагнуть, щоб у навчальних закладах панував національний дух. Для досягнення цієї мети в учнів виховують шанобливе ставлення до державної символіки, національних традицій. Тому традиційно кожного понеділка лінійку учні та учителі школи розпочинають з виконання Державного гімну.

    Реалії сьогодення визначили новий напрям роботи у школі – моральна підтримка воїнів Збройних Сил України, допомога родинам, що були вимушені покинути свої домівки у результаті окупації окремих територій східної України. Учні шкіл, активно долучилися до участі у акції «Напиши листа воїну АТО» та до збору речей людям, які опинилися у нелегкій ситуації, у зв’язку з війною. Учні шкіл взяли участь у Всеукраїнській акції «Лист солдату», конкурсі «Чому я поважаю професію військового», «Новорічний подарунок бійцю», День пам’яті героїв «Небесної сотні».

    З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, сприяння зміцненню патріотичного духу у суспільстві, проведено низку заходів: фестиваль-ярмарок «Цієї Слави козацької – повік не забудем!», акція «Напиши лист захиснику України». У шкільних бібліотеках облаштовані книжкові виставки для учнів та педагогів «Пам’яті Героїв Небесної сотні». Учні шкіл брали участь в акції в память загиблих Героїв на майдані «Запали свічку».

    Найважливішим пріоритетом національно – патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, його традицій, Батьківщини, держави, нації. Тому учні шкіл району постійно беруть участь у конкурсі декоративно – прикладної творчості «Знай і люби свій край», у районному конкурсі народного та сучасного танцю «В моїм серці Україна», фотоконкурсі «Краса моєї Батьківщини» і конкурсі юних фотоаматорів «Моя Україно».

     Педагоги шкіл у своїй роботі вміло використовують різноманітні методи і форми національно-патріотичного виховання, враховуючи вікові й психологічні особливості дітей. Виховання юного громадянина здійснюється учителями як на уроці, так і в позаурочний час.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання