Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником служби у справах дітей районної державної адміністрації З.М.Галілей на тему «Влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

        18 вересня у редакції газети «Маяк» відбулася «пряма лінія» з начальником служби у справах дітей районної державної адміністрації З.М.Галілей на тему  «Влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»
       
        Тим, хто звернувся до Зої Михайлівни, були надані відповіді на питання.
       
        - Які існують форми влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування?
        Пріоритетними формами влаштування дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Богодухівському районі стали сімейні форми виховання: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
        Станом на 18 вересня у службі у справах дітей районної державної адміністрації на обліку перебуває 71 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування (24 дитини—сироти та 47 дітей, позбавлених батьківського піклування). З 71 дитини 42 проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, 24 дитини - у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 1 дитина навчається в училищі на повному державному забезпеченні,        4 дитини перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та будуть влаштовані до сімейних форм виховання в жовтні 2017 року.
        Також протягом 2017 року було усиновлено 3 дітей.
        Як створити прийомну сім’ю?
        Рішення про утворення прийомної сім'ї приймається районною   державною адміністрацією на підставі заяви  сім'ї  або  окремої  особи,  які  виявили  бажання утворити прийомну сім'ю, за поданням відповідного висновку служби у справах дітей районної держадміністрації про можливість утворення прийомної сім'ї за результатами проходження курсу підготовки і рекомендацією Харківського обласного центру соціальних служб для  сім'ї, дітей та молоді. Зазначена сім'я або окрема особа, яка не  перебуває у шлюбі, обов'язково інформується про стан здоров'я, фізичний та розумовий розвиток дітей, яких вони бажають взяти на виховання  та  спільне  проживання.
        Які документи необхідно зібрати для створення прийомної сім’ї?
        Кандидати у прийомні батьки подають до служби у справах дітей такі документи:
        заява кандидатів у прийомні батьки про утворення прийомної сім'ї;
        копії паспортів кандидатів у прийомні батьки;
        довідка про склад сім'ї
        копія свідоцтва про шлюб;
        довідка про стан здоров'я кандидатів у прийомні батьки та членів сім'ї, які проживають разом з ними (довідка про відсутність хронічних захворювань, обстеження нарколога, венеролога, психіатра);
        довідка про доходи потенційної прийомної сім'ї за останні шість місяців або копія декларації про доходи, засвідчена в установленому порядку;
        - Яку допомогу отримують діти–сироти та діти, позбавлені батьківського піклування?
        Держава гарантує підтримку прийомних сімей. Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації до 20 числа щомісяця виплачує державну соціальну допомогу дітям, які перебувають під опікою у прийомних сім’ях та дитячих будинки сімейного типу у розмірі двох прожиткових мінімумів на кожну дитину та грошове забезпечення батькам – вихователям і прийомним батькам у розмірі 35 % від коштів, які виплачуються на дітей.
        З питань створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, усиновлення та встановлення опіки та піклування звертайтеся до служби у справах дітей Богодухівської районної державної адміністрації, яка знаходиться за адресою: пл. Свято-Духівська, 2, тел. ☎3-41-42.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання