Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону про підвищення пенсій

    За період між першим та другим читанням народні депутати запропонували понад 2 тис. поправок до документа, більшість з них були розглянуті під час засідань Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики.
        Представляючи остаточну редакцію проекту закону, Голова Комітету Людмила Денісова відзначала, що документ – це об’єднання пропозицій та ідей Президента, Уряду та народних депутатів, а його ухвалення дозволить осучаснити пенсії, підвищити мінімальну пенсію до рівня 1452 грн, а також скасувати оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.
        «Середнє збільшення пенсій становитиме 700 грн. А далі ми передбачаємо автоматичну індексацію пенсії – це виписано у законі. Пенсії зростатимуть з урахуванням росту середньої зарплати та інфляції, - сказала Людмила Денісова. – Завдяки цьому законопроекту майже 10 мільйонів громадян отримають підвищені пенсії».
        Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у свою чергу відзначав, що наразі завдання Кабінету Міністрів й Парламенту - встановити справедливу пенсійну систему в Україні та покласти край залежності пенсіонерів від політичних рішень.
        «Все дається дуже нелегко, але з жовтня в Україні буде встановлена справедлива пенсійна система, ліквідована зрівнялівка та оподаткування пенсій», - наголосив Глава Уряду і подякував за співпрацю керівництву Парламенту, Президенту, фракціям коаліції, Радикальній партії Олега Ляшка та представникам інших фракцій, які віддали свої голоси за «важливе для держави рішення».
        «Успіхів нам, всім дякую», - сказав Володимир Гройсман.
        Окремим рішенням Парламент схвалив проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу в частині передачі до держбюджету видатків Пенсійного фонду (№6617). Як сказано в пояснювальній записці до документа, його ухвалення дозволить поступово уніфікувати обчислення спеціальних пенсій в єдиному законі та звільнити солідарну систему від невластивих для неї видатків. Рішення прийнято за основу та в цілому 255 голосами «за».


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання