Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Діяльність робочої комісії з подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць спрямована на забезпечення державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників

    Протягом січня-вересня поточного року відбулося 10 засідань комісії, на яких заслухані керівники підприємств, установ та організацій з питань виплати заробітної плати. Всього з початку року вивчено стан справ на 65 підприємствах з означеного питання.
        Керівникам проаналізованих підприємств, організацій та установ рекомендовано вжити заходи щодо підвищення заробітної плати працівникам. За 9 місяців 195 підприємств, установ, організацій охоплено моніторингом введення мінімальної заробітної плати, 87 суб’єктів господарювання-фізичних осіб обстежено моніторингом з питань легалізації зайнятості, виплати заробітної плати в «конвертах». У ході обстеження не виявлено підприємств, де не введена мінімальна заробітна плата.
        Велика увага приділяється поширенню інформованості населення щодо переваг офіційної зайнятості. Протягом звітного періоду проведено 15 зустрічей, 686 семінарів та 1 круглий стіл, на яких були присутні 7257 чоловік, а також 106 семінарів та 87 зустрічей, на яких розглядались питання легалізації робочих місць та доходів за участю 862 роботодавців. Результати діяльності комісії розглядалися на засіданнях територіального координаційного Комітету сприяння зайнятості населення та засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.
        З початку року розміщено 4 інформаційні матеріали у газетах «Маяк» та «Вісник Богодухівщини та 5 матеріалів на веб-сайті районної державної адміністрації.
        Відповідно до статистичних даних за підсумками роботи 9 місяців поточного року, розмір середньомісячної заробітної плати в районі складає 4601 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 45,7 % та перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи у 2,7 рази.
        Дотримання умов галузевих угод та колективних договорів у частині оплати праці, недопущення необґрунтованого зменшення заробітної плати та впровадження скорочення робочого часу залишається одним із пріоритетних завдань управління соціального захисту населення.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання