Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації С.М.Лобунським на тему «Закінчення кампанії збору урожаю 2017»

        31 жовтня відбулася «пряма лінія» з начальником відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації С.М.Лобунським на тему «Закінчення кампанії збору урожаю 2017»
        Тих, хто зателефонував на «пряму лінію», цікавили наступні питання:
        1. Як район підготувався та провів збір урожаю 2017 року і з якими показниками?
        У цьому році збиральні роботи розпочалися 14 липня із збору гороху. Першими в районі зернозбиральну техніку вивели в поле такі господарства як СФГ «Промінь», ТОВ «АК «Промінь-2012» та ПАТ «Уляновське». Складними виявилися погодні умови восени минулого та весною нинішнього року. Аграріям було важко отримати гідний урожай в умовах холодної сухої осені та дощової весни, але завдяки щоденній невтомній і старанній праці хліборобів вдалося отримати вагомий урожай сільськогосподарських культур.
        При збиранні ранніх зернових культур максимально були задіяні трудові та технічні ресурси підприємств агропромислового розвитку. До роботи була залучена вся збиральна техніка, а це 114 власних комбайнів та 12 одиниць з інших районів.
        До збирання ранніх зернових та зернобобових культур на території району згідно з робочим планом підлягало 16,1 тис. га, з них 13,4 тис.га - озимої пшениці. При очікуваному валовому зборі ранніх зернових культур 52,9 тис.га зібрали 73,1 тис.га та отримали урожайність 45,4 ц/га, при запланованій – 38,9 ц/га. Зібрано гречки 1,6 тис.га при урожайності 8,8 ц/га. Збирання сої та соняшнику проведено на всіх запланованих площах до збирання, намолочено сої майже 11,0 тис.тонн при урожайності 10,3 ц/га, соняшнику – 28,7 тис.тонн при урожайності 21,0 ц/га, озимого ріпаку – 8,7 тис.тонн (23,1 ц/га).
        На зазначену дату майже завершено збирання кукурудзи на зерно, зібрано 30,4 тис.тонн при урожайності 39,3 ц/га. Два господарства району займаються вирощуванням цукрових буряків – це ТОВ СП «Родіна» та СФГ «Гапонцева ВБ». Було накопано 11,3 тис.тонн солодких коренів при урожайності 314,3 ц/га.
        2. Які плани у аграріїв району щодо посіву озимих культур під урожай 2018 року?
        В осінній комплекс польових робіт входить посів озимих культур на майбутній рік. Під урожай 2018 року сільгосппідприємствами району всіх форм власності посіяно озимих зернових культур на площі 14,7 тис.га, що становить 101% до запланованого, з внесенням мінеральних добрив в кількості близько 2012 тонн. По всіх площах озимих отримані сходи, із яких у доброму стані перебуває 42%, у задовільному – 58%.
        Проведено підготовку зябу на площі 24,1 тис.га (100% до плану) з внесенням мінеральних добрив в кількості 2213 тонн.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання