Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виплата зекономлених субсидій відбудеться вже в листопаді

    Грошову винагороду від уряду за зекономлені енергоресурси отримають 1 мільйон 755 тисяч українських родин. Кошти з дня на день надійдуть на рахунки субсидіантів, відкриті в уповноважених банківських установах, через які здійснюється соціальні виплати, або будуть виплачені через відділення Укрпошти.
        «Це не одноразова акція, це системний урядовий проект, який матиме продовження і наступного року», - запевняють у Кабміні.
        Крім того, згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду, в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином НЕ впливає на процес призначення житлових субсидій у майбутньому, тому отримана від держави сума НЕ повинна зазначатися у декларації про доходи громадян для призначення субсидії.
        Нагадаємо, восени 2016-го уряд обіцяв українцям грошову компенсацію за ведення в опалювальний сезон розумного енергоспоживання. Так, вже протягом листопада 2017 року енергоощадні субсидіанти отримають грошову винагороду від держави.
        Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу - 100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення.
        Виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій здійснюється урядом вперше за роки української незалежності. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання