Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Децентралізація дала старт щорічному посиленню місцевої ланки в системі держуправління. Юлія Світлична

    «Нам необхідно чути один одного та працювати разом задля розвитку нашої області, - сказала керівник облдержадміністрації. - Децентралізація, яку ініціював Президент України та впроваджує Кабінет міністрів, надає для цього всі можливості. З початку реформи доходи зведеного бюджету Харківської області збільшилися в 2,5 раза. За 9 місяців 2014 року ми мали 9,3 млрд грн, зараз – за 9 місяців 2017 року – ми маємо 22,4 млрд грн».
        Керівник області відзначила, що таке посилення місцевих бюджетів надає можливість сконцентрувати увагу на тих питаннях, які не вирішувалися десятиліттями. Серед них - будівництво та ремонт об’єктів життєзабезпечення (наприклад, водогонів та систем водовідведення), ремонти доріг, мостів, розбудова інфраструктури: шкіл, дитячих садків, фізкультурно-оздоровчих комплексів.
        «Це все те, що наближає владу до людей, - підкреслила Юлія Світлична. - Децентралізація дала старт щорічному посиленню місцевої ланки в системі державного управління. Разом із тим відбувається й посилення ролі об’єднаних територіальних громад як ефективного майданчика для співпраці з органами влади».
        Голова ХОДА привітала представників територіальних громад, у яких тільки-но відбулись вибори.
        «Вашим головним завданням зараз є виправдати довіру людей», - наголосила Юлія Світлична.
        Під час Загальних зборів Асоціації органів місцевого самоуправління їх учасники планують розглянути низку питань, серед яких: запровадження пенсійної реформи, кроки уряду щодо забезпечення енергонезалежності України, співробітництво територіальних громад, хід реалізації обласного конкурсу міні-проектів «Разом - у майбутнє» тощо.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання