Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан виховання, утримання і розвитку дітей у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях

    На даний час в районі створені і функціонують 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 12 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 7 прийомних сімей, у яких виховується 14 дітей.
        З початку року до прийомних сімей було довлаштовано 2 дітей до дитячих будинків сімейного типу 4 дітей.
        З початку року з дитячого будинку сімейного типу була виведена дитина-сирота, у зв’язку з переходом на навчання на повне державне утримання, та дитина у зв’язку з досягненням повноліття та працевлаштуванням. Також припинено функціонування 2 прийомних сімей у зв’язку з досягненням дітьми повноліття та працевлаштуванням.
        На території району проживає прийомна сім’я (2 дітей) з зони АТО, з районною державною адміністрацією укладено договір про забезпечення функціонування прийомної сім’ї на території району.
        З початку 2017 року діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу не перебували у закладах соціально-психологічної реабілітації дітей.
        Служба у справах дітей районної державної адміністрації разом з відділом освіти районної державної адміністрації сприяють отриманню дітьми з прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу шкільної, позашкільної та професійної освіти. Діти цих категорій залучаються до різних гуртків та секцій. Після закінчення навчання у школі вони мають право вибору щодо продовження навчання чи працевлаштування. У 2017 році 5 дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу вступили до технікуму та професійно-технічних училищ, 3 дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу продовжують навчання у професійно-технічних навчальних закладах.
        Протягом останніх 3 років жодна дитина, яка набула статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування не була влаштована до інтернатних закладів.
        Протягом 2017 року 8 дітям було надано статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 3 дітей було влаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, 3 дитини під опіку, 2 усиновлено.
        Працівники служби у справах дітей своєчасно спрямовують свою роботу на виявлення дітей, які залишились без піклування батьків, надання їм відповідного статусу та влаштування до сімейних форм виховання.
        Сімейні форми влаштування, безумовно, треба розвивати й зміцнювати, як основну форму влаштування дітей.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання