Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Україні розпочинається ялинкова кампанія

    Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.
        «Такі методи запроваджені з метою зменшення шкоди для навколишнього середовища. Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів», - повідомив Володимир Бондар.
        Він також зазначив, що громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. «Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками в торгових точках, на майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів», - додав заступник голови Держлісагентства.
        На урядовому порталі зазначають, що Держлісагентство проводить заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди лісу:
        - на площі 5 тис. га створено спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;
        - щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом у загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна обрати (відсортувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок;
        - є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.
        Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно зазначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються під замовлення покупців. Якщо залишаються зрубані нереалізовані новорічні ялинки, тоді їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята.
        Слід зауважити, що цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр.
        Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклейної етикетки, яка має бути на дереві. Вони містять індивідуальний номер та відповідний йому штрихкод, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки, яку прикріплено до ялинки, на сайті http://www.ukrforest.com.
        «Сподіваємося на свідомість громадян при придбанні ялинок та просимо при виборі новорічних ялинок звертати увагу на наявність самоклейної етикетки. Про факти зловживання або виявленні порушення просимо повідомляти до територіальних органів Національної поліції та Держлісагентства», - зазначають на урядовому порталі.
        Детальніше про новорічні ялинки та відповідальність за їх незаконне вирубування можна прочитати тут.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання