Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Звернення Президента у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

    Добрими словами і щирими молитвами згадаймо усіх, хто, ставши на шляху ядерної стихії, передчасно покинув наш світ.
        Сердечно дякую людям різних професій, які, ризикуючи життям, доклали титанічних зусиль для приборкання «мирного атома», й усім фахівцям, які нині виконують відповідальну роботу на станції та в зоні відчуження.
        Успішно долаючи соціально-економічні труднощі, спричинені виснажливою боротьбою проти російської агресії, ми разом із закордонними партнерами невпинно працюємо на новому унікальному об’єкті укриття. В екстремальних радіаційних умовах було здійснено реконструкцію усіх наявних систем захисного контуру та контролю об’єкта, у тому числі систем вентиляції та пожежогасіння, тривають роботи з підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу, призначеного для приймання та перероблення твердих радіоактивних відходів, які накопичилися за час існування станції.
        Зі словами щирої вдячності звертаюся до держав-донорів, міжнародних інституцій, усіх небайдужих, що допомагали упр0довж останніх десятиліть та нині надають необхідну підтримку Україні у справі ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
        Крок за кроком ми спільно реалізуємо низку важливих безпекових та екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження на перспективну, корисну територію. Водночас маємо спрямувати зусилля держави на вирішення злободенних питань медичного та соціального забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.
        Переконаний, що запорукою розв’язання проблем, пов’язаних з Чорнобилем, й надалі будуть міжнародна солідарність і злагоджена праця заради безпечного майбутнього прийдешніх поколінь.
        Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!
        На вашу долю випали неймовірні випробування, але ви мужньо пройшли життєвими шляхами, звершили багато добрих справ і сповна заслужили на всенародну любов та повагу.
        Щиро бажаю вам і вашим родинам доброго здоров’я, добробуту, довгих і щасливих років життя.
        Слава Україні!
        Петро ПОРОШЕНКО


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання