Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Україна своїх не кидає. Президент привітав на Харківщині звільнених українців

    «Нарешті це трапилось. Цього дня ми чекали більше трьох років. Із Савур-Могили, де до полону потрапили перші українці. І після Дебальцево, де 40-й батальйон тримав оборону. І з-під Луганська. Кіборги з Донецького аеропорту стоять за моєю спиною – звільнені з ворожого полону, де вони перебували в заручниках лише за те, що вони люблять Україну», - звернувся до присутніх на урочистій церемонії в Харкові Президент України.
        Глава держави наголосив: боротьба за звільнення кожного, хто залишається в полоні, триватиме.
        «Україна своїх не кидає. І цим ми відрізняємося від окупанта, який дуже таємно привозить членів угрупування «Их там нет». Або таємно ховає, або таємно, без пояснень, закриває рот близьким, дружинам, дітям, батькам», - наголосив Петро Порошенко.
        Він відзначив, що цей день є важливим для всіх українців.
        «Подивіться, як вас сьогодні зустрічає Харків. І ви ще побачите, скільки людей зібралися в Києві під флешмоб «Зустрічаємо своїх», - сказав Президент України. - Це меседж і для наших військових: що ми будемо перемагати та не залишимо нікого».
        Звільнений з полону український вчений та громадський діяч Ігор Козловський сказав: «Я відчуваю у своєму серці щастя й те, що поет назвав «чуття єдиної родини». Ми дійсно єдина родина. Нас об’єднує не тільки це земля, це повітря. Нас об’єднує наше бажання зробити так, щоб кожен з нас був вільним, був членом однієї родини. Моє серце зараз співає пісню любові. Любові до народу України. Ми перейшли через страждання, через катування, через біль, через хвороби. І головне – через моральний і психологічний тиск. Але ж ми постійно відчували любов нашого народу. Людей, які молилися за нас, які билися за нас. І я зараз відчуваю цю любов. Я люблю тебе, народе України!»
        У зустрічі звільнених українців взяли участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, Постійний заступник Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Біндзайль, Патріарх Філарет, Міністр оборони України Степан Полторак, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірина Геращенко.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання