Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Якісна освіта для дітей з особливими освітніми потребами

    Увага влади до питань соціального захисту дітей з особливими потребами, інклюзивної освіти дає поштовх до розвитку методів і засобів для соціальної, психологічної та медико-педагогічної реабілітації таких діток. Слід зазначити, що з моменту проголошення нових соціальних ініціатив Президента України Петра Порошенка в районі вже проведено низку заходів щодо створення належних умов здобуття якісної дошкільної освіти дітьми, які потребують особливої уваги.
        Так, з початку навчального року у цьому садочку вже функціонувала інклюзивна група, було введено додаткову штатну одиницю асистента вихователя для діток з особливими освітніми потребами. Проте, з метою унормування чисельності дітей в існуючій інклюзивній групі з 1 грудня минулого року відкрито додатково ще одну інклюзивну групу.
        Володимир Шаров зауважив, що інклюзивна освіта дозволить особливим дітям відчувати себе рівними в українському суспільстві, це їх шанс мати друзів і товаришів, шанс адаптуватися до подальшого навчання та самостійного життя.
        Звертаючись до присутніх, він наголосив: «Такі програми потрібні не тільки дітям з особливими потребами, а й усім нам. Адже в наш час ніхто не застрахований від хвороби. Завдяки соціальним ініціативам нашого Президента українці навчаються звертати увагу на тих, хто знаходиться поруч та потребує допомоги. Відповідно всі наші діти більше цінуватимуть мир та дружбу, будуватимуть позитивне ставлення до всіх людських цінностей».


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання