Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА озвучили основні напрямки розвитку освіти в області в 2018 році

    Відкриття та оснащення опорних шкіл, створення ресурсних кімнат та інклюзивно-ресурсних центрів, медіатек, відкриття дошкільних навчальних закладів, впровадження реформи початкової школи та якісна підготовка учнів до ЗНО. Такі пріоритетні напрямки діяльності облдержадміністрації в галузі освіти у 2018 році були озвучені у ході наради.
        «Минулий рік для сфери освіти був дуже вдалим. Хочу нагадати, що Харківська область посіла перше місце в рейтингу Кабінету міністрів України за соціально-економічним розвитком. І саме за напрямком освіти ми випереджаємо навіть Київ. Ці тенденції повинні зберегтися і цього року. Ми повинні мати якісний результат у всіх районах області. І ви завжди можете розраховувати на підтримку облдержадміністрації у вирішенні проблемних питань», - звернувся до присутніх Анатолій Бабічев.
        Він зауважив, що фінансування сфери освіти у регіоні постійно збільшується. Зокрема, у минулому році на розвиток галузі було спрямовано у два рази більше коштів, ніж у попередні роки. За словами Анатолія Бабічева, поліпшення якості освіти і зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів – одне з пріоритетних завдань, яке ставить перед собою обласна влада.
        Також серед основних напрямків роботи - створення освітніх округів та розвиток мережі опорних шкіл.
        «Цього року ми вже отримали державну субвенцію на розвиток, у тому числі і опорних шкіл. Це майже 25 мільйонів гривень, за які, зокрема, буде закуплене обладнання для навчальних закладів», - сказав Анатолій Бабічев.
        У ході наради окрему увагу приділили розвитку інклюзивної освіти. Анатолій Бабічев нагадав, що у вересні 2017 року керівник області Юлія Світлична та Перша леді України Марина Порошенко підписали меморандум про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка». Наш регіон став шостим в Україні, котрий долучився до експериментального проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Першу ресурсну кімнату було відкрито у ЗОШ №105. У ході наради було презентовано проект такої кімнати.
        «Цього року ресурсні кімнати повинні бути відкриті у кожному районі області. Також повинні з’явитися медіатеки та інклюзивно-ресурсні центри», - зауважив Анатолій Бабічев.
        Під час наради обговорили й основні завдання реалізації реформи початкової школи, яка стартує 1 вересня 2018 року. Зокрема, мова йшла про зміну формату навчання, відповідну підготовку вчителів, встановлення нового обладнання тощо. За словами Анатолія Бабічева, минулого року в обласних інтернатах за новою моделлю початкової школи було створено 4 експериментальні класи.
        Крім того, у ході наради були озвучені першочергові завдання щодо підготовки зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів у 2018 році. Фахівці обговорили також питання організації та проведення спортивно-масових заходів з учнями закладів загальної середньої освіти у 2018 році.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання