Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині розпочалася приписна кампанія

    «Приписну кампанію-2018 військовослужбовці військкоматів проводять спільно з представниками місцевих органів самоврядування, цивільними лікарями та правоохоронцями», - розповів т. в. о. військового комісара Харківського обласного військкомату Микола Мосенцев.
        Він також наголосив, що приписна кампанія - це лише всебічне вивчення потенційних захисників України. На строкову ж службу їх можуть призивати не раніше, як їм виповниться 20 років.
        «А ось за неприбуття до райвійськкоматів передбачено адміністративну відповідальність», - зауважив Микола Мосенцев.
        Приписці при РВК не підлягають особи без громадянства та ті, хто перебувають у місцях позбавлення волі, проходять стаціонарний курс лікування чи мають інвалідність.
        «Під час кампанії проводиться попередній розподіл юнаків по родах військ та військових спеціальностях відповідно до їхнього стану здоров’я та морально-психологічних якостей. Також ми пропонуємо хлопцям з-поміж старшокласників вступити до різних вищих військово-навчальних закладів. За попередніми даними, близько 400 мешканців Харківщини вже планують цього року стати на шлях здобуття офіцерських погонів», - додав Микола Мосенцев.
        Довідка. Протягом 2017 року на Харківщині приписці при районних (міських) військкоматах підлягало близько 9 тис. осіб. Приблизно 10% від усіх юнаків 2000 року народження було визнано такими, які ніколи не служитимуть в армії через наявність серйозної хвороби чи з інших поважних причин.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання