Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зупинимо насильство над дітьми разом!

    На жаль, в сім’ях іноді трапляються випадки жорстокого поводження та насильства над дітьми, які завдають дитині страждання і можуть мати довготривалі наслідки, що включають у себе довічні порушення фізичного і психічного здоров’я.
        Насильство над дітьми зустрічається не тільки у так званих неблагополучних сім’ях, а навіть у тих сім’ях, які зовні виглядають дуже благополучними. Зазвичай пересічні громадяни ототожнюють насильство з фізичним побиттям, нанесенням тілесних ушкоджень та травм. Проте існують й інші типи насильства над дітьми. До них належить емоційне насильство, яке може серйозно пошкоджувати психічне здоров’я дитини, порушувати її соціальний розвиток. Це постійні приниження, осуд і закиди в бік дитини, негативне порівняння з іншими дітьми тощо.
        Зовсім прихованим видом насильства є сексуальне насильство над дитиною. Це найважча форма жорстокого поводження з дітьми. Його особливістю є те, що воно приховане під товстим шаром таємниці, провини і сорому. Зазвичай сексуальне насильство відбувається за участі близького родича або друга сім’ї, з ким дитина добре знайома і кому цілком довіряє.
        Внаслідок економічного насильства дитина часто голодує через нестачу їжі, носить брудний одяг, не по сезону, має занедбаний вигляд, неліковані зуби, у неї відсутні елементарні засоби особистої гігієни, чиста постіль та інше.
        Всі види жорстокого поводження з дітьми порушують їхнє душевне здоров’я, спотворюють самосвідомість, пригнічують здатність мати здорові стосунки з іншими людьми, негативно впливають на все життя.
        Для профілактики жорстокого поводження з дітьми необхідний комплексний підхід. Тому фахівці із соціальної роботи Богодухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час відвідування сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, прищеплюють батькам, що не мають базових навичок догляду за дитиною, позитивні навички виховання дітей, розширюють їхні знання про розвиток дитини та стимулюють стратегії позитивного поводження з дітьми. Ці сім’ї перебувають під особливим контролем Богодухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей районної державної адміністрації. Зрозуміло, що таких випадків є значно більше, тому просимо небайдужих громадян повідомляти у вищевказані організації про порушення прав дітей. Якщо ви стали свідками жорстокого поводження та насильства над дітьми, просимо повідомляти Богодухівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та службу у справах дітей районної державної адміністрації.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання