Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У пріоритеті: контроль за використанням бюджетних фінансів та знищення корупції. Юлія Світлична – правоохоронцям

    Вона підкреслила необхідність активної роботи щодо реалізації антидиверсійних та антитерористичних програм у регіоні.
        «В області затверджено низку відповідних програм, і я на найближчій сесії обласної ради 1 березня ініціюватиму питання щодо підкріплення плану заходів реальним фінансуванням - для того, щоб підвищити якість роботи правоохоронних органів на території області», - сказала керівник ХОДА.
        Серед головних пріоритетів, які позначила Юлія Світлична, - контроль за законністю рішень та використання фінансових ресурсів органами місцевого самоврядування й ефективна боротьба з корупцією.
        «Децентралізація на сьогодні стає головною реформою держави. Її ініціював Президент України та запроваджує Кабінет міністрів України. Вона як наповнює місцеві бюджети, так і надає більше повноважень органам місцевого самоврядування. Але таке коло повноважень органи місцевого самоврядування сприймають по-різному. Отже, ключовим моментом є контроль за законністю рішень та використання фінансових ресурсів», - відзначила голова облдержадміністрації.
        Говорячи про антикорупційні заходи, Юлія Світлична нагадала нещодавнє затримання на хабарі керівника підрозділу Держпродспоживслужби, до повноважень якого входить боротьба з корупцією.
        «Керівник, який мав боротися з корупцією, сам став організатором зухвалих схем у Держпродспоживслужбі. Цьому не бувати. І я ініціювала питання щодо звільнення керівника Держпродспоживслужби в Харківській області. Сьогодні його вже немає. Деякі керівники територіальних органів державної влади досі не зрозуміли, що час змінився. Знищення корупції – це принципова позиція Президента України, Генерального прокурора та наших міжнародних партнерів. І я прошу вас особливу увагу приділити дотриманню букви закону на території області», - звернулась до правоохоронців голова ХОДА.
        У ході наради вона також порушила питання оперативного реагування патрульної поліції на виклики з медичних закладів регіону – з цією проблемою до керівника області звернулися співробітники Харківської міської лікарні №2.
        На завершення заходу Юлія Світлична привітала прокурора Харківської області Юрія Данильченка та його першого заступника Артема Степанова з наданням їм звань заслужених юристів України.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання