Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Новини від Фонду соціального страхування України

    Зазначимо, з травня минулого року Фондом було впроваджено новий механізм  забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, відповідно до якого особа має право вільного вибору закладу для проходження лікування.

    «Адресність програм соцзахисту дає можливість збільшити їх ефективність та доступність. Якщо раніше було до 20 санаторіїв, до яких Фонд забезпечував надання путівок, то сьогодні це більше 60 санаторно-курортних закладів. Є приклади, коли особи з інвалідністю по кілька років не їздили до санаторіїв, відмовлялись від лікування за рахунок коштів Фонду, бо заклади, до яких були закуплені путівки, знаходились далеко. Зараз вони можуть самостійно обрати санаторно-курортний заклад, виходячи з висновку МСЕК», – говорить директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

    За словами Євгена Баженкова, Фондом також здійснюється компенсація вартості проїзду потерпілих на виробництві до санаторно-курортного закладу та назад, у тому числі спеціалізованого транспортування із залученням спецтехніки та медичного персоналу.

    Крім того, у разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

    Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих з наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку становить 45 діб. Для інших категорій потерпілих – 24 доби.

    Уряд затвердив бюджет Фонду соціального страхування України з урахуванням збільшення страхових виплат

    14 лютого Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2018 рік», у якій передбачено видатки ФССУ на поточний рік у розмірі 22 038,885 млн гривень.

    Затверджений бюджет дозволить Фонду соціального страхування України провести осучаснення і перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей і забезпечити безперебійне фінансування усіх виплат і послуг, передбачених чинним законодавством.

    За словами директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова, з 1 січня 2018 року було проведено осучаснення страхових виплат для всіх потерпілих, які перебували на обліку у 2008–2011 роках, збільшені виплати отримали близько 170 тисяч потерпілих та членів родин, що втратили годувальника.

    «Наступне збільшення виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей відбудеться 1 березня поточного року – страхові виплати зростуть на 20 % для майже 207 тисяч осіб», – зазначив Євген Баженков.

    Нагадаємо, бюджет ФССУ на цей рік було затверджено правлінням Фонду 12 вересня 2017 року.

    «Бюджет Фонду є бездефіцитним і дозволить у повному обсязі профінансувати надання матеріального забезпечення, страхових виплат, медичних і соціальних послуг. Зокрема, на матеріальне забезпечення та соціальні послуги передбачено 11 млрд 803 млн грн, на страхові виплати – 8 млрд 338 млн грн, на медичну і соціальну допомогу спрямовано 612 млн грн», – зазначив голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко.

    Загальний обсяг дохідної частини бюджету Фонду з урахуванням залишку коштів на початок року визначено в сумі 22 884,483 млн гривень.

     

    У січні допомогу по вагітності та пологах від Фонду соцстрахування отримали 16 000 працюючих жінок

    Фонд соціального страхування України у січні 2018 року профінансував допомогу по вагітності та пологах для 16 283 застрахованих осіб. Загальна сума виплат склала 296,6 млн грн.

    Допомога по вагітності та пологах надається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період відпустки у розмірі 100% середньої заробітної плати і не залежить від страхового стажу. Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

    За словами директора виконавчої дирекції ФССУ Євгена Баженкова, у більшості випадків Фондом здійснюється фінансування допомоги за 126 календарних днів відпустки по вагітності та пологах. Матеріальне забезпечення перераховується Фондом на окремий поточний рахунок роботодавця не пізніше десяти робочих днів з дня отримання заяви-розрахунку.

    Роботодавець здійснює виплату допомоги по вагітності та пологах від ФССУ застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати.

    Нагадаємо, загальний обсяг виплат вагітним та породіллям у 2017 році склав 3,23 млрд грн, що на 33,4% більше, ніж у 2016 році. Загалом минулого року було профінансовано надання допомоги по вагітності та пологах 205 675 застрахованим особам

     

    Прес-служба виконавчої дирекції
    Фонду соціального страхування України


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання