Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    СПІВПРАЦЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ З СИСТЕМОЮ БВПД

    У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко, в.о. директора Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця, директор КЗ «Богодухівської ЗОШ I-III ступенів» № 2 Тамара Ємельяненко, а також інші працівники системи БВПД та колектив навчального закладу .
        «Одним із важливих напрямів у діяльності системи безоплатної правової допомоги є проведення широкої правопросвітницької роботи з питань інформування громадян про їх права, механізми їх реалізації та захисту. Реалізуючи цю функцію, працівники Регіональних та місцевих центрів, бюро правової допомоги значну увагу приділяють підвищенню рівня правової освіти учнівської, студентської молоді, педагогічних працівників, батьків. Правова освіти має бути системним процесом і в такій діяльності необхідна підтримка представників освітньої галузі і спільна робота у даному напрямі», - зазначив Анатолій Бородавка, відкриваючи захід. Захід мав на меті встановити комунікативні зв’язки між працівниками системи правової допомоги та освітянами, презентувати підходи до удосконалення надання безоплатної правової допомоги; напрями співпраці на виконання норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»; презентувати новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов'язаний із розширенням представництва їхніх інтересів.
        Директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко розповіла учасникам заходу про шляхи оптимізації надання безоплатної правової допомоги та правопросвітництва: проблеми, завдання та перспективи. Розкрила напрями діяльності Сумського місцевого центру з надання БВПД, висвітлила роботу щодо надання первинної та вторинної допомоги мешканцям міста Суми, розповіла про питання, з якими найчастіше звертаються громадяни тощо.
        Про діяльність Богодухівського місцевого центру та шляхи співпраці з освітніми закладами поінформував присутніх в.о. директора Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця.
        «Враховуючи законодавчі новації, які торкнулися системи освіти, для нас дуже важливою є співпраця з Богодухівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який стане для нас надійним порадником у вирішенні актуальних правових питань для працівників освітньої галузі», - наголосила Тамара Ємельяненко.
        Захід подібного формату став ще одним кроком до наближення правової допомоги до жителів міста Богодухова та Богодухівського району, зокрема, для педагогічних працівників, батьків, учнів навчальних закладів міста, району та дозволить у подальшому забезпечити належні комунікативні зв’язки під час проведення правопросвітництва у місті Богодухові та Богодухівському районі.
        Під час спілкування розповсюджено друковані матеріали правового характеру та буклети «#Я_МАЮ_ПРАВО!».


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання