Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Головний пріоритет у дорожньому будівництві цього року – траса Харків – Суми. Юлія Світлична

    «Минулого року у сфері дорожнього будівництва в області було зроблено надзвичайно багато. Ремонти в такій кількості не проводилася роками, проте попереду в нас ще багато роботи, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Сподіваюся, що - за наявності надходжень – наш план на 3 роки наперед – це зробити якісно ключові дороги в області. Будемо залучати до цього й кошти обласного бюджету, й місцеві бюджети, й державні резерви. Основний пріоритет на цей рік – це дорога Харків – Суми. Необхідне фінансування з державного бюджету було виділено особисто Президентом України. Я прошу САД приступити до ремонту дороги як тільки дозволить погода. Міст у Губарівці вже збудовано, отже нам ніщо не заважає».
        Керівник області також відзначила, що, підтримавши жителів Харківщини, звернулася до Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів України, а також до Укравтодору з питанням включення до плану капітального ремонту на 2019 рік дороги Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка.
        Юлія Світлична наголосила, що питання якості дорожнього покриття в області має вирішуватися в комплексі з питаннями безпеки на автошляхах регіону.
        «Я дала доручення щодо розробки комплексної обласної програми безпеки дорожнього руху - разом із Національною поліцією, представниками громадськості та фахівцями. Це й питання встановлення та оновлення дорожніх знаків, нанесення розмітки тощо», - відзначила керівник області.
        Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко в ході колегії повідомив, що цього року кошти державного бюджету будуть спрямовані на наступні дорожні роботи:
        - капітальний ремонт дороги Чугуїв – Мілове (103 – 110км) – до Сватівського району Харківської області та шляхопровід на цій дорозі;
        - поточний ремонт дороги Харків – Охтирка (від Харкова до межі з Сумською областю);
        - поточний ремонт дороги Київ – Харків – Довжанський (завершення робіт по дорозі Харків – Чугуїв – Ізюм – до кордону з Донецькою областю та капітальний ремонт на цій дорозі шляхопроводу в районі села Граково).
        Євгеній Шахненко відзначив, що цього року фінансування з держбюджету ремонтних робіт на дорогах Харківщини збільшиться на 33% порівняно з 2017-м.
        Також триватимуть поточні ремонти, що здійснюються за рахунок коштів митного експерименту, на дорогах Мерефа – Зміїв, Старий Мерчик – Мурафа – Краснокутськ, Зачепилівка – Андріївка – Кегичівка – Старовірівка. Складено й перелік шляхів місцевого значення та комунальних доріг у населених пунктах регіону, які цього року вперше ремонтуватимуться коштом обласного Дорожнього фонду.
        «Перелік відпрацьовано із районними державними адміністраціями та керівництвом об’єднаних територіальних громад. Розподіл коштів проводиться виключно в залежності від загальної протяжності доріг у районах. Увагу приділяємо автобусним та шкільним маршрутам, основним в’їздам до районних центрів, під’їздам до закладів медичного та соціального значення», - пояснив Євгеній Шахненко.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання