Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Трасу Харків - Охтирка готують до масштабного ремонту

    Про плани капітального та поточного середнього ремонту, який проведуть на дорогах області цього року, розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. Він зазначив, що головним об'єктом 2018-го стане траса Харків - Суми.
        «Це окрема президентська програма. За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної цього року планується в повному обсязі ввести в експлуатацію цю дорогу на всій протяжності до кордону зі Сумською областю. Ремонт буде проводитися не ділянками, а на всій дорозі - у двох шарах асфальтобетону, із заміною всіх знаків, бар'єрного огородження, облаштуванням розмітки, ремонтом усіх автобусних заїзних кишень», - повідомив Сергій Пляка.
        Він також перерахував дороги, де продовжаться роботи, що були розпочаті минулого року.
        «Великий комплекс робіт передбачається виконати на ділянці від Чугуєва (від повороту на Куп'янськ) до кордону з Донецькою областю. Перекрити ті ділянки, які були зроблені минулого року, - викласти вирівнювальний шар. Також продовжимо роботи на дорозі Чугуїв - Мілове (до кордону з Луганською областю). На найбільш складній ділянці (103 - 107-й км), де піднялися ґрунти й повністю зруйновано підставу, будемо облаштовувати нову підставу та покриття. Також буде продовжено ремонт, починаючи від села Коробочкине й до Куп'янська - ті ділянки, які не були охоплені в минулих роках», - розповів перший заступник начальника САД.
        За його інформацією, також продовжиться ремонт на дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка (роботи розпочнуться в 20-х числах квітня, зараз на декількох ділянках проводять ямковий ремонт); Харків - Вовчанськ; Шевченкове - Балаклія - Первомайський у районі села Байрак Балаклійського району; Дергачі - Козача Лопань; Мерефа - Зміїв.
        «Серед нових об'єктів: плануємо прибрати аварійну ситуацію, яка склалася в межах міста Мерефа. Будемо ремонтувати дорогу, яка з'єднує трасу М03 з Богодухівським і Краснокутським районами (2 ділянки: у Валківському та Богодухівському районах). Також заходимо на дорогу Зачепилівка - Андріївка - Старовірівка (через Кегичівку - в Кегичівському та Нововодолазькому районах)», - повідомив Сергій Пляка.
        Він зазначив, що роботи вже почалися на дорозі Київ - Харків - Довжанський (на ділянці від повороту на Куп'янськ у бік Ізюму відфрезерували 1,3 км покриття), а також підготовчі роботи на трасі Харків - Охтирка.
        «Ми також продовжуємо програму відновлення та ремонту мостів. Цього року будемо проводити капітальний ремонт шляхопроводу в районі села Кислівка Куп'янського району. Будемо ремонтувати на дорозі Харків - Охтирка міст через річку в районі села Куп'єваха в Богодухівському районі. Також плануємо цього року почати земляні роботи для влаштування нового моста в районі села Гракове Чугуївського району на дорозі Київ - Харків - Довжанський», - розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.
        Він також додав, що обсяг запланованих робіт на перерахованих дорогах може збільшитися при надходженні коштів від перевиконання плану митних зборів і співфінансуванні робіт з місцевих бюджетів.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання