Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харкові відбувся перший в історії Атлантичної ради США виїзний регіональний захід

    Відкриваючи захід, голова ХОДА Юлія Світлична привітала представників Атлантичної ради США в Харкові та подякувала міжнародним партнерам за підтримку України та довіру до регіону.
        «Ми високо цінуємо, що місцем проведення сьогоднішнього заходу стала саме Харківська область. Харків’яни стали прикладом того, як найбільші виклики створюють і найбільші стимули для змін, - сказала голова ХОДА. - Ще 4 роки тому перед нами був широкий спектр реальних загроз. Найбільшою з них була втрата території, але разом із керівництвом держави ми змогли відповісти на це повною перебудовою сектора безпеки. Три роки тому перед регіоном ще стояла загроза втрати економіки. Відповіддю на це стали національні та регіональні реформи, які підтримали люди на місцях. Як результат – Харківська область очолила урядовий рейтинг розвитку областей, наступного року повторила цей результат і зараз бореться за лідерство вже утретє. Ми настроєні на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат».
        Порівнюючи досвід України з досвідом США, Юлія Світлична нагадала присутнім слова легендарного Президента Сполучених Штатів Франкліна Рузвельта: «Перші 12 років президентства найбільш важкі. Це напівжартівливі слова Франкліна Рузвельта, які були сказані про дуже серйозні речі, тому що саме за ці 12 років Америка здійснила рішучі реформи, вийшла з Великої депресії та виграла війну. Перед Україною сьогодні стоять такі самі завдання, і ми так само розуміємо, що у світі немає тієї чарівної палички, яка здатна була б усе виконати за один день. Як і американському народу, так і будь-якому іншому народу, який зміг вивести свою країну до успіху, українцям належить пройти свій власний шлях, а це означає наполегливу щоденну працю й відповідальність за результат – в економіці, в державному будівництві, у сфері національної безпеки та оборони».
        Голова ХОДА відзначила ті результати, яких уже вдалося досягти Харківщині на шляху впровадження реформ. Серед них – інфраструктурний розвиток, який став можливим завдяки децентралізації, що дало змогу реалізації великих проектів (будівництво філармонії, метрополітену, комплексу з перероблення ТПВ у Дергачах тощо).
        «Другий конкретний результат реформ – це активізація внутрішніх інвестицій. 18 млрд грн – саме стільки інвестори вклали в розвиток Харківської області торік. Це 640 млн дол. США, з них 151 млн доларів – це капітальні видатки з бюджетів усіх рівнів, а решта – це кошти національного бізнесу. Таке співвідношення свідчить про те, що ми виходимо на вірний шлях», - наголосила Юлія Світлична.
        Вона також відзначила, що, вийшовши з тіні російського прикордоння, Харківська область сьогодні змогла відкрити себе світу.
        «Нам сьогодні вже недостатньо статусу крайньої мирної точки Сходу Європи. Ми починаємо стверджувати Харківський регіон як новий центр міжнародної співпраці на сході України. І нам є що запропонувати партнерам», - сказала керівник області.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання