Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Запуск регіональних соціальних проектів та програм – приорітет для Харківщини. Юлія Світлична

    «Адже саме тут, на сході, сконцентрована велика кількість внутрішньо переміщених осіб, чорнобильців, учасників бойових дій. А це саме ті категорії громадян, які сьогодні потребують особливої уваги та підтримки з боку держави. Це пріоритет для регіону», - сказала керівник Харківської ОДА.
        Вона відзначила, що керівництво області знаходиться в постійному контакті з Мінсоцполітики щодо вирішення питань соціального забезпечення.
        «Ми багато спілкуємось з людьми і розуміємо, що дві третини всіх звернень стосуються саме соціальних гарантій та поліпшення соціальних умов. Тому сьогодні потрібні прозорі, зрозумілі, дієві підходи, напрацьовані разом з людьми і для людей», - підкреслила Юлія Світлична.
        Вона також повідомила, що, окрім співпраці з урядом та постійної роботи щодо посилення регіональної економіки, в області реалізується низка місцевих програм зі сфери соцзахисту.
        «Запуск нових регіональних та місцевих соціальних проектів та програм – це особливий пріоритет для Харківщини. Розвиток цього напряму став можливим завдяки кардинальному підвищенню фінансової спроможності місцевих бюджетів, а також залученню коштів міжнародних партнерів, - сказала Юлія Світлична. - Ми змогли в рази наростити фінансування соціальної сфери. Побудували нові об’єкти, серед яких - найбільший в Україні центр, де надаються 400 видів адміністративних та соціальних послуг. А головне, що децентралізація дозволила вийти на сучасні формати ефективної взаємодії влади, бізнесу та громадського активу Харківщини. Адже сьогодні ми повинні чути не тільки проблеми, а і конструктивні пропозиції людей».
        Як приклад такої ефективної взаємодії, керівник області навела Програму сприяння забезпеченню житлом учасників бойових дій, за якою з обласного бюджету відшкодовується 40% вартості квартир.
        «За два роки реалізації програми житло на пільгових умовах отримали вже 87 сімей. У тому числі 10 сімей переселенців. І на цей рік плануємо придбати ще 50 квартир, - навела дані голова ХОДА. - Такі механізми дозволяють отримати максимальний системний ефект в економіці та соціальній сфері. Це і є головна мета реформ. І саме цьому питанню приділяє особливу увагу Президент України та особисту увагу - прем’єр-міністр».
        Юлія Світлична підкреслила, що тільки спільними зусиллями влади всіх рівнів та суспільства можна забезпечити результат.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання