Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Створення доступності інфраструктури для осіб з інвалідністю – спільне завдання центральної та місцевої влади – Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев

    «Сьогодні при введенні об’єктів в експлуатацію Держархбудінспекція не просто реєструє документи, а має повноваження перевіряти їх на якість та безпечність, доступність та зручність інфраструктури для людей з інвалідністю. Якщо ці вимоги не дотримані, об’єкт не буде прийнятий в експлуатацію. І це наша принципова позиція», – наголосив Олексій Кудрявцев.

             На актуальності питання доступності об’єктів транспортної, соціальної, медичної інфраструктури в регіонах наголосив і Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Адміністрації Президента України Валерій Сушкевич.

             «В результаті реформ, у тому числі в рамках децентралізації, в регіонах з’явилися значні кошти, які місцевими органами влади не завжди оперативно використовуються, а коли використовуються, то подекуди, замість забезпечення універсального дизайну, на об’єктах створюються нові бар’єри для людей з інвалідністю»– зазначив він.

             Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю також звернувся до членів Громадської ради вносити свої пропозиції та зауваження до проекту Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку сприяння проведенню громадської експертизи архітектурної доступності будівель і приміщень, в яких здійснюють (здійснюватимуть) свою діяльність та надання послуг населенню бюджетні установи, та прилеглої до них території».

             Наостанок Валерій Сушкевич подякував дорадчому органу Держархбудінспекції за роботу.

    Офіційний Веб-сайт Державної архітектурно-будівельної інспекції України


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання