Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    157 тисячам сімей Харківщини автоматично перерахують субсидії

    Про зміни у правилах призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, внесені Постановою Кабінету міністрів №329, розповів у ході брифінгу 30 травня директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.
        За його даними, автоматично субсидії будуть перераховані 157 тис. сімей області.
        «Це громадяни, які не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів (до 5 років), у складі родин яких немає працездатних осіб, які декларують нульові доходи», - уточнив Юрій Шпарага.
        Натомість нову заяву і декларацію потрібно подати орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям, яким субсидію було призначено за рішенням комісії - не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у помешканні осіб. Також за призначенням субсидії потрібно звернутися сім’ям, в яких відбулися зміни у складі родини протягом року, та тим громадянам, які мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги. Загалом, за підрахунками департаменту соцзахисту, на Харківщині близько 176 тис. таких родин.
        Крім того, постановою Кабміну передбачено умови, за яких з 1 травня цього року субсидія не призначатиметься.
        «Субсидію не призначатимуть, якщо площа приміщення перевищує 120 кв. м для квартир та 200 кв. м - для індивідуального будинку, або якщо хтось з сім’ї має транспортний засіб не старше 5 років. Якщо у складі сім’ї є непрацюючі особи працездатного віку або громадяни, які виїхали за кордон більш ніж на 60 днів і при цьому не декларують доходи», - навів приклад Юрій Шпарага.
        Також постановою визначено соціальну норму житла, на яку можна отримати субсидію, - 13,65 кв. м загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. м - на домогосподарство.
        Ще одне нововведення - сім’я має декларувати доходи всіх осіб (чоловік, дружина, неповнолітні діти), навіть тих, які прописані за іншою адресою.
        «Всі ці зміни спрямовані на те, щоб зробити державну допомогу більш адресною. Правила стали більш жорсткими. Але при органах соцзахисту, як і раніше, працюватимуть комісії, до яких можна буде звертатися у спірних ситуаціях. Кожен випадок розглядатиметься окремо, і той, хто справді потребує допомоги, обов’язково її отримає», - підкреслив директор Департаменту соцзахисту ХОДА.
        Слід враховувати й те, що відтепер субсидія призначатиметься двічі на рік (а не один, як раніше). У травні субсидія призначатиметься на неопалювальний період (до вересня включно), а у жовтні - на опалювальний (до квітня включно). При цьому субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива призначаються, як і раніше, на календарний рік.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання