Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виділено додаткові кошти для надання матеріальної допомоги жителям області

    «Ми з вами розуміємо, що на розвиток регіону та будівництво потрібно виділяти кошти, але не можна стояти осторонь проблем людей, - відзначила, звертаючись до депутатів облради, голова ХОДА. - Ми повинні виділяти фінансову допомогу тим людям, які так цього потребують. Моя особиста ініціатива – цього року збільшити фінансування на надання матеріальної допомоги жителям Харківської області до 45 млн грн».
        На цей рік з обласного бюджету було передбачено виділення 40 млн грн для надання допомоги жителям області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної цю суму буде збільшено на 5 млн грн.
        Також під час засідання внесли зміни до обласного бюджету та Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки. Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, видатки обласного бюджету на санаторно-курортне лікування окремих категорій громадян (осіб з інвалідністю, ветеранів тощо) збільшуються на загальну суму 2,9 млн грн.
        «У зв’язку зі збільшенням у поточному році граничної вартості санаторно-курортної путівки (6 822 грн – для осіб з інвалідністю, 8 186 грн – для учасників бойових дій, учасників АТО (ООС) та постраждалих осіб внаслідок Революції Гідності) виникла необхідність у виділенні з обласного бюджету додаткових коштів», - зазначив Юрій Шпарага.
        Крім того, збільшуються видатки обласного бюджету на санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до І категорії.
        Доведений обсяг видатків з державного бюджету на санаторно-курортне лікування громадян цієї категорії складає 5,5 млн грн та дозволить оздоровити лише 800 осіб, що складає 49% від потреби. Додатково потребує санаторно-курортного лікування ще 471 постраждала особа, яка мешкає в Харківській області.
        Враховуючи вищезазначене, для стовідсоткового охоплення санаторно-курортним лікуванням постраждалих громадян І категорії додатково з обласного бюджету необхідно виділити 3,2 млн грн.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання