Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» «Суспільство проти корупції» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату районної державної адміністрації Тетяною Олександрівною Кожушко

    14 червня  відбулася «пряма лінія»  «Суспільство проти корупції» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату  районної державної адміністрації    Тетяною Олександрівною Кожушко.

    Тих, хто зателефонував до Тетяни Олександрівни, цікавили наступні питання:

     

    Які об’єкти слід декларувати в розділі «Корпоративні права»?

             У розділі «корпоративні права» зазначаються всі корпоративні права, що належать суб’єкту декларування або члену його сім’ї на праві власності, крім тих, що вже були зазначені в розділі «Цінні папери» (наприклад, акції). Такими правами можуть бути частки (паї) у статутному (складеному) капіталі чи в будь-якому іншому еквіваленті статутного капіталу товариства, підприємства, організації, що зареєстровані в Україні або за кордоном, у тому числі пайові внески в кредитній спілці.

             Вартість корпоративних прав відображається у декларації у відсотковому та грошовому вираженні. У грошовому вираженні вартість зазначається станом на дату набуття прав або-якщо проводилася грошова оцінка таких прав і результати оцінки відомі суб’єкту декларування-відповідно до результатів такої оцінки.

     

    Чи потрібно повідомляти про факт суттєвої зміни в майновому стані, якщо припинив виконувати функції держави або місцевого самоврядування?

    Якщо суб’єкт декларування припинив виконувати функції держави або місцевого самоврядування у серпні 2016 року, а декларацію особи, яка припинила відповідну діяльність, подав у лютому 2017 року, то обов’язок у такого суб’єкта декларування подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані припинився після подання ним декларації особи, яка припинила виконувати функції держави або місцевого самоврядування.

     

    Які види юридичних осіб повинні затвердити антикорупційну програму?

    У частині другій статті 62 Закону України «Про запобігання корупції» визначено види юридичних осіб, які повинні затвердити антикорупційну програму.

    Антикорупційну програму  затверджують рішенням (наказом) керівника юридичної особи після її обговорення з працівниками і посадовими особами юридичної особи.

    Програма є комплексом правил, стандартів і процедур щодо виявлення, протидії та запобігання корупції у діяльності юридичної особи.

     

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання