Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Маємо всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи. Юлія Світлична

    Конференція проходить як вільне, неформальне спілкування. Головна мета заходу - створити нові сучасні підходи до шкільної освіти, які дозволять виховувати в дітях індивідуальність. Участь у заході беруть шкільні викладачі з усіх регіонів України, а також експерти з інших країн. Зокрема, серед гостей - Малала Юсуфзай, лауреатка Нобелівської премії миру.
        Вітаючи учасників заходу, Юлія Світлична побажала їм плідної роботи та натхнення для розвитку нової української школи.
        «Традиція проводити EdCamp в Україні була започаткована саме на Харківщині. Ми проводимо EdCam вже четвертий рік поспіль, і все більшою стає кількість її учасників - тих, хто хоче змін та реформ, хто хоче наблизити європейську Україну до дітей», - сказала керівник області.
        Вона наголосила, що на Харківщині сьогодні є всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи.
        «Ми маємо гарні освітні традиції та міцну наукову школу. Ми відкриті для нових ідей», - наголосила Юлія Світлична.
        Лілія Гриневич, звертаючись до учасників конференції, наголосила на тому, що в українській школі відбуваються незворотні зміни: вона перестає бути просто знаннєвою, акцентуючи увагу на розвитку особистості.
        «Покликання вчителя - допомогти дитині знайти власне покликання, - сказала міністр науки і освіти. - Комфортна зона знаннєвої школи, в якій учитель має чіткий план, готові зошити і може не думати, - це минуле. Ми не формуємо однакових дітей, ми дбаємо про відкриття особистого. Це відрізняє нашу європейську модерну Україну від минулого».
        Лілія Гриневич також зазначила, що зміни в освіті - це перший крок до змін у суспільстві.
        «Всі ми прагнемо суспільства, де є свобода і повага один до одного, де кожен має право на голос і на власну думку, де кожен може почуватися рівним серед рівних. Це самореалізація суспільства, і перший крок до неї - робота вчителів», - підкреслила міністр.
        У рамках конференції 2-3 липня в Харкові проходять експертні паралелі в 22 локаціях.
        Юлія Світлична разом з Лілією Гриневич взяли участь у сесії «Чому все буде по-білому, або П’ять свідчень того, як освіта змінює світ».
        На сесії виступили співзасновниця та виконавчий директор The EdCamp Foundation (США) Хадді Фергюсон, фахівці з Фінляндії та Ізраїлю, американський автор світових бестселерів для дітей про позитивні цінності Етан Борітцер.
        У рамках першого дня EdCamp також пройде урок для дітей збірного 10-го класу, які прибули в Харків з населених пунктів на лінії зіткнення.
        Довідка. EdCamp - це конференції, які проводять самі учасники. Вони призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду та є зразком неформальних, демократичних зустрічей. EdCamp організовується за принципом «жодних обов’язкових спікерів і доповідей». Сесії не плануються аж до дня проведення, коли учасники можуть вільно обирати і сприяти розвитку будь-якої із запропонованих тем. Найпоширеніші теми EdCamp'ів - освітні технології, педагогіка, вирішення проблем у класі.
        Перший EdCamp був проведений у 2010 році у Філадельфії. З того часу по всьому світу пройшло понад 200 EdCamp'ів.
        Україна приєдналася до проведення EdCamp'ів у 2015 році.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання