Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Оновлено Національний календар профілактичних щеплень

    Оновлення в календарі стосуються вакцинації проти гепатиту В та туберкульозу. Новації базуються на міжнародному досвіді проведення імунізації, а також відповідають рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я.
        Щодо вакцинації проти туберкульозу. Діти отримуватимуть єдине щеплення БЦЖ проти туберкульозу на 3-5 добу. Це доказово обґрунтований підхід з доведеною ефективністю. Такий підхід відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я та визнаний світовою медичною спільнотою.
        Щодо вакцинації проти гепатиту В. Відтепер другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме у другий місяць життя. Це дозволить у майбутньому використовувати комбіновану багатокомпонентну вакцину, що зменшить кількість візитів на вакцинацію у перший місяць життя дитини.
        Таким чином, Національний календар щеплень в Україні відтепер відповідає досвіду країн Європи, де вакцинація проти гепатиту В збігається або поєднується з імунізацією проти дифтерії, правця, кашлюка та поліомієліту у дітей (у 2 та 6 місяців).
        Такий підхід є доцільним та науково обґрунтованим і допомагає збільшити частку дітей, щеплених своєчасно.
        У МОЗ нагадують, наразі в Україні обов'язковою є вакцинація дітей від 10 небезпечних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи, епідемічного паротиту.
        Всі ці вакцини є якісними, ефективними та безпечними, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, наголошують у міністерстві. Деякі вакцини є однокомпонентними (захищають від одного захворювання), інші – багатокомпонентними (захищають від двох чи більше захворювань одночасно). Вакцини, що закуповується для України за кошти державного бюджету, закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання