Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Плануємо за 3 - 4 роки відновити медичну інфраструктуру в області. Юлія Світлична

    16 липня керівник ХОДА зустрілася з головними лікарями медзакладів регіону. Основними темами робочої наради стали реалізація медичної реформи та подальший розвиток сфери охорони здоров'я.
        «Розвитку медицини приділяємо особливу увагу. Реформа повинна бути видна та зрозуміла людям. Велике значення має проведення ремонтних робіт і створення гарних умов як для пацієнтів, так і для медичного персоналу», - зазначила Юлія Світлична.
        Вона повідомила, що цього року ремонти проходять у 20 медичних установах області, десь - часткові, десь - комплексні. Уже стартував ремонт кардіологічного та хірургічного відділень обласної лікарні, роботи йдуть у Вовчанській ЦРЛ, Ізюмській міській лікарні, лікарнях Нової Водолаги, Краснограда та інших районів і міст області. Також тривають підготовчі роботи для будівництва в Харкові сучасного онкологічного центру.
        «Для зміцнення установ медичної сфери залучаємо всі можливі ресурси: кошти обласного та державного бюджетів, а також міжнародну технічну допомогу. У планах - за 3 - 4 роки відновити медичну інфраструктуру та оновити обладнання в усіх закладах охорони здоров'я: від сільських амбулаторій до обласних лікарень. Для цього маємо підтримку Президента України та необхідні ресурси - завдяки фінансовій децентралізації», - повідомила голова ХОДА.
        Позитивні зміни, що відбуваються в очолюваних ними закладах охорони здоров'я, відзначили в ході зустрічі головні лікарі районних лікарень.
        «За останні 2 роки ми змогли зробити те, що не робилося 20 років, - прокоментував головний лікар Нововодолазької ЦРЛ Олег Яковенко. - Почала поліпшуватися матеріально-технічна база. Таких капітальних ремонтів, як ті, що зараз проводяться, лікарня не бачила ніколи. Відкриваємо відділення, закупили нове обладнання. Тільки за останні півроку до нас прийшли працювати 5 молодих лікарів - вони бачать перспективи нашої лікарні. Такі позитивні зміни впливають й на мислення пацієнтів, люди бачать поліпшення».
        Істотно зміцнили й матеріально-технічну базу Балаклійської районної лікарні. Установу не тільки повністю відбудували після тогорічних подій на 65-му військовому арсеналі, але й ґрунтовно оновили.
        «За останні роки в нашому лікувальному закладі провели сучасні ремонти у відділенні екстреної медичної допомоги, травматологічному, інфекційному, дитячому відділенні, відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, частині поліклінічного відділення, придбано сучасне медичне обладнання на суму понад 16 млн грн, у тому числі й сучасний рентген-апарат вартістю майже 9 млн грн, - перерахувала головлікар Балаклійської ЦКРБ Марина Руденко. - Спасибі Юлії Олександрівні за підтримку медичної галузі та кожного з нас. Її особисту підтримку ми відчували в нелегкі дні тогорічних березневих подій і відчуваємо сьогодні, тому що є можливість не тільки відремонтувати зруйноване, а й будувати нове, ремонтувати приміщення, закуповувати сучасне медичне обладнання».
        Голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України Альона Благовіщенська зазначила увагу, яку приділяє галузі керівництво ХОДА.
        «Спасибі голові облдержадміністрації за увагу до медичної галузі, за ті обіцянки, які ми сьогодні почули. Ми всі дуже розраховуємо, знаючи Юлію Олександрівну, що за кожним словом буде справа», - сказала глава профспілки медиків.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання