Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На збори з тероборони планується призвати близько 4 тисяч військовозобов’язаних

    Питання проведення зборів обговорили під час службової наради під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.
        У заході взяли участь голови РДА, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники правоохоронних та органів військового управління, районні військові комісари.
        «Голова облдержадміністрації Юлія Світлична тримає на контролі проведення зборів бригади територіальної оборони в Харківській області. Хочу зазначити, що збори будуть проводитися з 28 серпня по 6 вересня цього року. Враховуючи те, що збори довготривалі, необхідно провести комплекс заходів з їх організації та підготовки. Прошу всіх голів райдержадміністрацій, органів військового управління, представників правоохоронних органів дуже відповідально віднестися до усіх поставлених завдань», - відзначив Олександр Скакун.
        Заступник командувача військ оперативного командування «Схід» з територіальної оборони Сергій Брусов зазначив, що основними завданнями тероборони є охорона державного кордону та його захист, забезпечення умов надійного функціонування органів державної влади, охорона та оборона важливих державних військових об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами.
        «Збори, які нам потрібно провести, мають низку особливостей. Це вкрай обмежений термін щодо оповіщення військовозобов’язаних, підготовки до цих зборів, місць формування, а також місць проведення занять. Окрім того, заходи з підготовки підрозділів вперше в Україні будуть проводитись у місцях формування та розташування, а не на полігонах ЗСУ», - зазначив Сергій Брусов.
        На збори бригади територіальної оборони будуть спрямовані робочі групи від командування сухопутних військ, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони України. Також буде проведено аналіз проведення зборів.
        Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін зазначив, що до виконання завдань тероборони в межах своїх повноважень залучаються ЗСУ, СБУ, Національна поліція України, Нацгвардія, Державна прикордонна служба, ДСНС, Управління з питань виконання кримінальних покарань, регіональні органи та територіальні підрозділи Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, об’єднані загони Державної спеціальної служби транспорту.
        «Для формування бригади територіальної оборони буде призвано військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги. Це ті військовозобов’язані, які не залучаються до комплектування ЗСУ. Планується призвати близько 4 тисяч військовозобов’язаних, з яких близько 500 – офіцери запасу», - сказав Юрій Калгушкін.
        Також він відзначив, що з 28 по 30 вересня буде відбуватися направлення резервістів та військовозобов’язаних, з 30 серпня по 6 вересня будуть проводитися заняття з бойової підготовки.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання