Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Переселенці отримали 10 соціальних квартир у Богодухові

    У місті завершили реконструкцію двоповерхової будівлі, в якій розмістили соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. Ключі господарям осель передали голова ХОДА Юлія Світлична, Міністр соціальної політики України Андрій Рева та заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина в Україні Петер Шмаль.
        Нові помешкання для переселенців розмістилися в двоповерховій будівлі, яку повністю реконструювали за допомогою «Українського фонду соціальних інвестицій» (коштом Уряду Німеччини). Тут капітально відремонтували покрівлю, замінили вікна й двері, всі комунікації, утеплили фасад та провели ремонт у внутрішніх приміщеннях.
        «Будинок сьогодні відкриє двері для майже 30 людей, які дуже чекали на цю подію, - відзначила Юлія Світлична. - Бажаю, щоб у цих стінах завжди панувало щастя, любов, злагода, взаєморозуміння та мир, адже саме миру ми сьогодні дуже потребуємо».
        Керівник області відзначила, що цього року в регіоні планують відкрити ще 5 гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб - це майже 100 квартир для 350 людей.
        «Загальні зусилля влади сьогодні спрямовані на допомогу людям. І Президент України, і уряд, і ми на місцях робимо все для того, щоб спільними зусиллями допомогти досягти злагоди та добробуту нашим громадянам. А з допомогою наших міжнародних партнерів вирішення таких питань стає ще ближчим та швидшим», - сказала Юлія Світлична.
        Вона подякувала за постійну підтримку Харківщини міжнародним партнерам та окремо Уряду Німеччини, який реалізує в регіоні низку проектів через кілька організацій та фондів.
        Заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина в Україні відзначив, що співробітники Генерального консульства добре розуміють біду українських переселенців, адже самі мусили шукати нове місце для своєї установи, яка раніше знаходилася в Донецьку.
        «Німеччина реалізовує та підтримує багато проектів в Україні – у соціальній та економічній сферах, у сферах культури та освіти. За період з 2014 до 2017 року Німеччина тільки в рамках гуманітарних проектів надала Україні понад 74 млн євро», - навів дані Петер Шмаль.
        Андрій Рева повідомив, що проекти з будівництва житла для переселенців реалізуються в кількох регіонах країни. Зокрема, тільки коштом «Українського фонду соціальних інвестицій» побудовано ще 4 будинки – в Запорізькій та Луганській областях.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання