Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В обласній лікарні для чорнобильців почався капітальний ремонт

    З ходом робіт разом з активом громадських чорнобильських організацій регіону ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.
        В Обласному диспансері радіологічного захисту населення почався перший за 25 років капітальний ремонт. Зараз будівельники відновлюють покрівлю над корпусом, де розташований стаціонар, роботи також йдуть у приймальному відділенні, фізіотерапії, відділеннях функціональної діагностики та статистики. Паралельно звільняють для подальших робіт приміщення 4-го поверху, де розташувалися оперблок і реанімація.
        Реконструкцію в головній чорнобильській лікарні регіону фінансують з двох джерел - коштом Європейського банку реконструкції та розвитку й обласного бюджету. Виділення необхідної суми домоглася голова ХОДА Юлія Світлична.
        «Щорічно до 100 тисяч людей отримують медичну допомогу в стінах цього диспансеру. Багато хто обіцяв чорнобильцям зробити капітальний ремонт у диспансері радіаційного захисту. Ми не обіцяли, ми його робимо, - сказала голова ХОДА, ознайомившись з роботами, що вже стартували, та проектними планами. - Ремонтні роботи почалися. Фінансування є. Сьогодні ми прийняли низку рішень спільно з чорнобильським активом, керівництвом лікарні, а також підрядниками, щоб якомога швидше провести відновлення лікарні. За якістю та дотриманням термінів проведення робіт стежитимемо разом».
        У планах капремонту диспансеру - заміна всіх комунікацій, віконних блоків у корпусах, ремонт санвузлів, покрівлі над овочесховищем і складом, фасаду та низки внутрішніх приміщень будівлі.
        Представники громадських організацій чорнобильців, які разом з керівником області оглянули хід робіт і вислухали пояснення підрядника, відзначають: ремонту домагалися понад 10 років, але досі отримували лише обіцянки.
        «Той стан, в якому диспансер перебував до 2005 року, нас влаштовував. З 2005 року ми порушували перед керівництвом області питання про проведення капітального ремонту. Були обіцянки, на жаль, вони залишилися невиконаними. Тільки дякуючи Юлії Світличній, за її ініціативи, обласна рада нас підтримала, і ми прийшли до того, що вже сьогодні йдуть практичні кроки з проведення ремонту», - говорить голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.
        Колегу підтримує віце-президент Харківської асоціації громадських організацій інвалідів-ветеранів Чорнобиля Петро Прокопенко.
        «Ми вдячні голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній, і керівництву облдержадміністрації, і Харківській обласній раді за те, що нас почули та виділили гроші. Такого не було ніколи», - підкреслює Петро Прокопенко.
        Чорнобильці наголошують: активно контролюють роботи та висловлюють свої побажання, які чують і враховують.
        «Наприклад, не були передбачені пандуси для візочників, це виправили. Не було передбачено оновлення пожежної сигналізації, нас почули, питання вирішується. Йде нормальна взаємодія влади та громадськості», - каже Петро Прокопенко.
        На час проведення першої активної фази ремонту - до вересня - стаціонар диспансеру працювати не буде. Вже з вересня ті відділення, де роботи проведуть, почнуть приймати пацієнтів.
        «Зараз ми працюємо тільки на амбулаторно-поліклінічну допомогу, - пояснила в.о. головлікаря лікарні Ірина Пирогова. - У цілому на рік лікування в стаціонарі в нас проходять близько 5,5 - 6 тис. осіб, поліклініка приймає від 90 до 100 тисяч пацієнтів щорічно».


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання