Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У 2018 році «Доступні ліки» отримали понад півмільйона жителів Харківщини

    Про реалізацію урядової програми в нашій області повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
        14 серпня він взяв участь у селекторній нараді Міністерства охорони здоров’я України, присвяченій програмі «Доступні ліки». Говорячи про реалізацію урядової ініціативи в Харківській області, Михайло Черняк відзначив, що до процесу в регіоні залучені 504 аптечні заклади (36% від усіх аптек). Пункти реалізації лікарських засобів відкрито в кожному районі області – залучено 800 підрозділів центрів первинної медико-санітарної допомоги (98 % від загальної кількості підрозділів первинної ланки).
        «З початку року (станом на 13 серпня) було виписано понад 1 млн 64 тисяч рецептів, з них понад 891 тисячу отоварено (тобто 83,7%). Лікарські засоби в межах програми отримали 531,1 тисячі осіб», - навів дані заступник голови ХОДА.
        Михайло Черняк відзначив, що, окрім тих рецептів, які отримують пацієнти, звертаючись до своїх лікарів, в області налагоджена робота щодо забезпечення «Доступними ліками» пацієнтів денних стаціонарів та тих, кого, виписавши зі стаціонару, продовжують лікувати амбулаторно.
        «Також організовано проведення подвірних (поквартирних) обходів медичними працівниками закладів охорони здоров’я первинної ланки. Вони відвідують літніх людей та осіб з обмеженими можливостями руху. Таких оглядів уже проведено понад 36 тисяч і за їх результатами виписано майже 82 тисячі рецептів», - повідомив заступник керівника області.
        Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки». До нього тепер увійшли 59 безоплатних препаратів.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання