Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харківській області завершили збирання ранніх зернових

    Урожай ранніх зернових і зернобобових культур у регіоні склав понад 2,3 млн тонн.
        Про це повідомив у ході брифінгу 14 серпня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.
        «Не дивлячись на складні погодні умови, які були восени при посіві озимих культур, і ґрунтову посуху навесні, нам все-таки вдалося зібрати той урожай, який ми планували. Главою області Юлією Світличною було поставлено завдання зібрати врожай ранніх зернових і зернобобових культур на рівні не менше 2,2 млн тонн. На сьогодні, за оперативною інформацією, Харківська область зібрала понад 2,3 млн тонн зерна. На всіх 736 тисячах гектарів, які були засіяні ранніми зерновими і зернобобовими культурами, врожай уже зібраний», - навів дані Марк Беккер.
        Він зазначив, що цього року область зібрала понад 1,7 млн тонн озимої пшениці, що дозволяє не тільки забезпечити Харківський регіон, а й експортувати зерно. Озимого та ярого ячменю намолотили майже 500 тисяч тонн, гороху - понад 100 тисяч тонн.
        «Середня врожайність ранніх зернових і зернобобових в області склала 31,3 ц/га, пшениця цього року дала 33,4 ц/га. Урожайність ячменю склала близько 28 - 29 ц/га», - повідомив перший заступник голови ХОДА.
        За інформацією Марка Беккера, близько 60% зібраного зерна - продовольче, близько 40% - фураж.
        Серед районів найбільший урожай на даний момент зібрали у Вовчанському (понад 140 тис. тонн), Балаклійському (понад 124 тис. тонн) і Барвінківському (понад 95,7 тис. тонн). Також до позначки в 100 тис. тонн зерна наблизився Великобурлуцький район (93 тис. тонн).
        Перший заступник голови ХОДА підкреслив, що в області діє меморандум, підписаний головою облдержадміністрації Юлією Світличною та пекарями, про непідвищення цін на соціальні сорти хліба до кінця року.
        «Глава області, департаменти та управління ХОДА роблять все для того, щоб створити нормальні умови для роботи як аграріїв, так і пекарів. З боку області немає ніяких позицій, які погіршували б дію цього меморандуму», - акцентував Марк Беккер.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання