Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Жителі області підписали вже понад 1,3 млн декларацій з сімейними лікарями

    Про те, як іде процес реформування в медичній сфері регіону, розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк на брифінгу 15 серпня.
        «Сьогодні в нас в області вже підписано понад 1,3 млн декларацій з сімейними лікарями. Це говорить про відповідальність наших громадян і наших фахівців, які працюють у цьому напрямку. Зараз область залишається першою в Україні за кількістю підписаних декларацій», - повідомив Михайло Черняк.
        Він зазначив, що в регіоні вже понад 30 лікарів підписали максимальну кількість договорів з пацієнтами. Більшість таких фахівців працюють у районах, але є вже кілька найбільш популярних сімейних лікарів і в Харкові.
        «З першого дня старту цієї кампанії ми просимо людей не баритися з процесом підписання декларацій, тому що лікарі, які заслуговують на більшу повагу серед населення, в більшості своїй першими й наберуть граничну кількість пацієнтів», - сказав заступник голови ХОДА.
        Михайло Черняк нагадав, що в питанні укладення договорів з сімейними лікарями діє принцип екстериторіальності - тобто, пацієнт може укласти договір з будь-яким лікарем, незалежно від місця прописки та навіть форми власності лікувального закладу.
        «У нас уже є приклади, коли приватні клініки та приватні лікарі працюють у цьому напрямку й отримали вже певну кількість пацієнтів. Переважно мова йде про установи міста Харків», - прокоментував заступник керівника області.
        Він також повідомив, що в області вже 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги уклали договори з Національною службою здоров'я України. 3 зробили це в першу хвилю підписання договорів, ще 15 - у другу. За прогнозами, до кінця року договори підпишуть усі 70 ЦПМСД регіону.
        «Ті центри, з якими підписали договори близько 40 - 45% жителів районів, у яких вони знаходяться, вже забезпечили себе до кінця року підвищеними зарплатами та можливістю оплачувати всі комунальні послуги. Зарплата по центрах, які вже отримали кошти за цією програмою, збільшується в 3 - 4 рази. І в них ще й залишаються кошти на розвиток - на придбання медичних препаратів або навіть техніки», - повідомив Михайло Черняк.
        Заступник голови ХОДА підкреслив, що процес підписання декларацій з сімейними лікарями в області продовжиться. Його активізацію прогнозують у вересні - жовтні - після завершення сезону відпусток.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання