Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА відбувся круглий стіл щодо застосування законодавства про держслужбу

    Учасниками заходу стали керівники служб управління персоналом структурних підрозділів ХОДА та райдержадміністрацій області.
        Роз’яснення щодо актуальних законодавчих питань у сфері державної служби спеціалістам надали представники Національного агентства України з питань державної служби.
        «Це вже третій подібний круглий стіл, який відбувається за участю фахівців НАДС у регіонах. Перші два відбулись у місті Луцьк та у Львові. Кожного місяця ми відвідуємо обласні центри України, щоб сформувати єдиний підхід до застосування законодавства про державну службу. Плануємо охопити цією роботою всі регіони України», - пояснив директор департаменту контролю та взаємодії з органами влади НАДС Дмитро Трипольський.
        «Є актуальні питання, на які й на сьогодні, на жаль, не має однозначної чіткої відповіді. Щоб з’ясувати, як застосовувати норми законодавства на сьогодні, та, можливо, дізнатися, які на нас чекають найближчим часом зміни в законодавстві, в нашому заході беруть участь фахівці центрального апарату НАДС», - відзначив начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби в Харківській та Сумській областях Віктор Моложавий.
        Серед питань, які розглянули під час круглого столу, – дисциплінарна відповідальність державних службовців, порядок проведення конкурсу на заміщення посад державної служби, оцінювання результатів службової діяльності державних службовців тощо.
        Також під час круглого столу Дмитро Трипольський повідомив присутніх про зміни до Закону України про державну службу, які набувають чинності 28 серпня та пов’язані з урядовим законопроектом щодо захисту права дитини на належне утримання (тобто, сплату аліментів). Зокрема, було відзначено, що з набуттям чинності відповідних змін на посаду державної служби категорії А або Б не зможе вступити особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’яви документа до примусового виконання. Також особи, що претендують на посади держслужби відповідних категорій, мають подавати заяву про відсутність заборгованості з аліментів, а заборгованість за 12 місяців стає причиною звільнення держслужбовця.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання