Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Шановні мешканці Богодухівського району!

    Не встигли деякі сільськогосподарі заховати в комори зібране, як починають „чистити” поля від стерні її випалюванням. Бездумні дії часом призводять до непоправних наслідків і багатотисячних збитків. Подібні випадки трапляються і в нас на Богодухівщині. Слід мати на увазі, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ  спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень.  
        Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього середовища або порушення такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.
        Нагадаємо, що протиправне спалювання несе безпосередню загрозу як поверхневому шару грунту - вогнем знищуються всі добрива та мінерали, що призведе до неврожаю наступного року, так і несе загрозу сусіднім нескошеним полям і лісосмугам. Адже при сильному вітрі вогонь легко може перекинутися на зелені насадження та незбирані поля. Всупереч заборонам в районі є непоодинокі факти випалювання стерні.
        Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
        Районна державна адміністрація ще раз звертається до сільгоспвиробників з проханням: «Пам’ятайте про небезпеку, що може виникнути саме через непродумані рішення прийняті Вами! У разі спалювання пожнивних залишків та стерні вогнем є ймовірність знищення незібраних полів». Шановні громадяни, не робіть необдуманих вчинків!
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання