Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В області реформуватимуть систему забезпечення прав дітей

    Відповідну Обласну програму реформування системи інституційного догляду та виховання дітей затвердили в ході пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання.
        Як пояснила начальник служби у справах дітей ХОДА Ольга Шевченко, метою програми є, зокрема, формування такої системи, яка забезпечить право дитини на проживання, догляд і виховання в сім'ї або умовах, максимально наближених до сімейних, доступ до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг.
        «Так, програмою передбачається створення патронатних родин. Це родини, куди тимчасово направлятимуться діти, які залишилися без батьківського піклування, або в скрутному становищі тощо. Раніше таких дітей ми відправляли до центрів соціально-психологічної реабілітації. Але це для дітей складно, адже вони опиняються в незвичних для себе умовах, далеко від дому. До патронатної родини дитина буде направлятися за місцем проживання. Зокрема, це дасть змогу ходити до тієї ж школи, спілкуватися з друзями», - зазначила Ольга Шевченко.
        За її інформацією, оскільки область брала участь у пілотному проекті щодо створення патронатних сімей, у регіоні їх вже налічується 6 - у Зміївському, Чугуївському, Первомайському, Дергачівському, Борівському районах та м. Первомайському.
        Також програмою передбачається створення малих групових будиночків, де зможуть проживати не більше 10 дітей зі статусом «сирота», «позбавлений батьківського піклування».
        «Умови в такому будинку будуть наближеними до сімейних. Працюватимуть декілька вихователів. Така форма передбачена для дітей приблизно від 14 років, які вже досить самостійні, але їм складно потрапити до родини», - сказала Ольга Шевченко.
        Окрім того, планується, що реалізація програми дасть змогу щороку збільшувати кількість дітей з особливими освітніми потребами, охоплених інклюзивним навчанням, забезпечити у кожній територіальній громаді дітям та сім’ям з дітьми доступ до послуг відповідно до їх потреб, а також дозволить щороку збільшувати чисельність забезпечених житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання