Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Командувач Сухопутних військ ЗСУ перевірив хід проведення зборів з резервістами на Харківщині

    Генерал-полковник Сергій Попко відвідав навчальні збори з військовозобов’язаними оперативного резерву другої черги.
        Разом із заступником голови ХОДА Олександром Скакуном та керівником навчальних зборів - військовим комісаром Харківського обласного військкомату полковником Юрієм Калгушкіним генерал-полковник Сергій Попко побував у розташуваннях декількох батальйонів територіальної оборони, де поспілкувався з військовими інструкторами та бійцями.
        Як зазначив Олександр Скакун, за ініціативи голови ХОДА (керівника 22-ї зони територіальної оборони) Юлії Світличної розроблена та реалізується Комплексна програма територіальної оборони Харківської області на 2018-2020 роки. Зокрема, цього року з обласного бюджету було профінансовано 2 млн 900 тис. грн на заходи з підготовки та зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів територіальної оборони.
        «За ініціативи Юлії Світличної було надано всебічну підтримку як ХОДА, так і районними державними адміністраціями в питаннях комплектування та забезпечення 113-ї бригади територіальної оборони - особовим складом та майновими ресурсами. Також бригаду тероборони для проведення навчальних зборів було укомплектовано лише за 12 годин, що значно менше, ніж передбачений нормативами час - 2 доби», - підкреслив Олександр Скакун.
        Генерал-полковник Сергій Попко високо оцінив внесок Харківської області у зміцнення обороноздатності України, а також у створення системи територіальної оборони, що реально функціонує.
        «Цього року ми перейшли до нової системи територіальної оборони - від окремих підрозділів до бригадної структури. Це дуже важливий та необхідний крок. Адже, як показали минулі роки збройної агресії противника, є небезпека й у тилу. Тому поряд з виконанням завдань бойовими частинами на фронті бригади територіальної оборони забезпечуватимуть життєдіяльність та функціонування органів державної влади, охорону важливих об’єктів інфраструктури, супровід військових колон, вантажів тощо. На них покладається важлива відповідальність, яка дає можливість не відволікати бойові підрозділи від виконання своїх основних завдань», - наголосив генерал-полковник Сергій Попко.
        Офіцери Харківського обласного військкомату поінформували командувача Сухопутних військ, що до цього часу в області ще не проводилися заходи з такою великою кількістю військовозобов’язаних одночасно. Тому до організації занять залучили якомога більше армійців з бойовим досвідом чи участю в миротворчих операціях.
        На декількох навчальних місцях бійці вчаться нести службу на блокпостах, охороняти стратегічні об’єкти, надавати першу медичну допомогу в польових умовах, виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, захищати розташування підрозділу від нападу ворожих диверсійних груп тощо.
        Спілкуючись з керівниками навчальних зборів, Командувач Сухопутних військ ЗС України наголосив на активному використанні досвіду участі Збройних сил України в проведені антитерористичної операції та в складі об’єднаних сил на Донбасі. Також він акцентував на необхідності залучення різного роду імітаційних засобів, аби умови навчання максимально наблизити до бойових.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання