Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Безпека і комфорт життя в містах – запит суспільства і завдання для управлінців, - Глава Уряду

    Безпека і комфорт у великих і малих населених пунктах, наявність скверів і парків, розумна забудова, наявність закладів дошкільної освіти, сучасні школи, якісні дороги – це справедливий запит суспільства і завдання для управлінців, які опікуються питаннями розбудови територій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.
        Він зазначив, що нинішня ситуація нерідко зводиться до того, що в гонитві за прибутками забуваються не тільки естетичні моменти, а й елементарна соціальна відповідальність, коли будуються житлові комплекси, а будівництво садочків і шкіл перекладається на плечі державного бюджету.
        «Якщо ви, громадяни, бачите, що будуються будинки, а разом не будується садок чи поліклініка – будь-який соціальний об’єкт – знайте, це шахрайство. Влада прийняла несправедливе рішення по відношенню до жителів», - сказав Володимир Гройсман.
        Разом з тим він наголосив, що і в житловому будівництві потрібно міняти стандарти і вводити норми, які розроблені з залученням широкого експертного кола та громадськості.
        «Коли ми почали занурюватися в проблематику забудови територій, побачили, що більшість норм – ще радянських часів. Саме тому, коли зараз бачимо нове ніби будівництво, виглядає воно як застаріле, дуже примітивно, - сказав Володимир Гройсман. - Ми провели велику роботу для того, аби створити нормальні якісні умови і норми будівництва. Хочемо створити комфортне середовище, аби ті, хто проектують споруди, робили це так, як це робиться в Європі».
        Глава Уряду звернув увагу, що введення нових норм, які увібрали в себе найкращі практики Великобританії, США та інших країн, не проходить «легко». «Є низка позивів. Дехто хоче залишити все так, як було. По-старому. І окремі випадки судових рішень компрометують сотні чесних і справедливих рішень, - сказав Володимир Гройсман. - Але треба наводити порядок в країні. І всі мають бути об’єднані цією метою. Ми можемо бути в 50-100 разів ефективнішими. В країні є люди, які будуть боротися за це до перемоги».
        Глава Уряду дав доручення, попри всі юридичні колізії, активно впроваджувати нові норми.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання