Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зустріч з живою легендою

    7 серпня, в день визволення міста Богодухова від фашистських загарбників в районній державній адміністрації відбулася зустріч з живою легендою нашого часу, визволителем нашого міста, почесним його громадянином, генерал-майором Новіковим Сергієм Яковичем, який незважаючи на свій поважний вік,  щороку, 7 серпня на запрошення голови райдержадміністрації Бєлого Володимира Миколайовича приїжджає із Мінська на Богодухівщину. Не став винятком і цей рік Слід відзначити, що Сергій Якович цього року саме в ці серпневі дні був запрошений Президентом Росії Путіним В.В. в Москву на святкування 100-річчя Військово-Повітряних Сил Росії, адже він більше 50 років віддав авіації.  На його рахунку   24 типи освоєних військових і цивільних літаків і 11 тисяч годин налетів. Але Сергій Якович не зміг не приїхати на Богодухівщину, бо саме з нашим краєм пов’язана його юність, обпалена війною. В далекому 1943 році він 18-річним юнаком рядовим солдатом звільняв наше місто. В с.Семенів Яр, де відбувалися кровопролитні бої,  він втратив свого найкращого друга, якого сам захоронив. Через 64 роки після закінчення Великої Вітчизняної війни Сергій Якович вдруге ступив на богодухівську землю. Володимир Миколайович Бєлий, який на той час працював міським головою, розшукав його і запросив на святкування визволення міста Богодухова. І ось уже шостий рік поспіль Сергій Якович на Богодухівщині.

    В ході теплої зустрічі Сергій Якович неодноразово дякував Володимиру Миколайовичу не тільки за запрошення, а й за те, що в свій час вони разом об’їздили ті міста, які він звільняв на Україні і в Росії.

    Подвиг воїнів-визволителів непідвладний часу,  і наша безмежна вдячність всім, хто відстояв наше місто, наш край, виявив нездоланну мужність та незламність духу.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання