Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зі святами, рідний Богодухове!

    Подвиг воїнів-визволителів непідвладний часу, як і безмежна вдячність всім, хто відстояв наше місто, наш край, виявив нездоланну мужність та незламність духу.

    7 серпня – воістину знаменна дата для нашого міста. Адже саме цього серпневого дня всі жителі Богодухівщини відзначили подвійне свято – 441 рік від дня народження міста та 69-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

    Аби вшанувати пам’ять загиблих воїнів та відзначити 69-ту річницю Перемоги, в місті пройшли традиційні святкові заходи. Зранку у Свято-Покровському храмі протоієрей, отець Стефаній відслужив панахиду за загиблими воїнами, які полягли в боях, звільняючи Богодухівщину.  

    В районній державній адміністрації відбулася зустріч з живою легендою нашого часу, визволителем нашого міста, почесним його громадянином, генерал-майором, який більше 50 років віддав авіації і на рахунку якого  24 типи освоєних військових і цивільних літаків Новіковим Сергієм Яковичем, який незважаючи на свій поважний вік,  щороку, 7 серпня на запрошення голови райдержадміністрації Бєлого Володимира Миколайовича приїжджає із Мінська на Богодухівщину.

    В другій половині дня пройшли панахида біля братської могили на міському кладовищі, покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам та пам’ятного знака «Танк Т-34.

    Біля Меморіалу Слави пройшов урочисто-траурний мітинг за участю ветеранів, керівництва району та міста, представників трудових колективів, громадськості.

    З вітальним словом та найщирішими побажаннями до ветеранів Великої Вітчизняної війни. учасників бойових дій. жителів Богодухівщини  звернулися керівники району та міста - голова райдержадміністрації Бєлий Володимир Миколайович,  голова районної ради Тризна Дмитро Кирилович, в.о. міського голови, секретар ради Олексенко Наталія Іванівна Зокрема, у своїх виступах вони зазначили, що 69 років відійшли у вічність, але свято визволення міста завжди було, є і буде найдорожчим і незабутнім для нинішніх та прийдешніх поколінь.

    З теплими словами привітань до богодухівців звернулися й гості: Новіков Сергій Якович, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Зінченко Володимир Анатолійович.

    Серед гостей свята були: генерал-майор міліції Нагорний Олексій Павлович, голова Харківської обласної організації «Союз. Чорнобиль. України» Вінник Анатолій Іванович та голова Харківської обласної організації ветеранів України Хіневич Анатолія Петровича.

    До Меморіалу Слави поклали траурну гірлянду й квіти.

    Так, день визволення рідної землі для богодухівців – це свято, яке щороку приходить до нас незгасною і нетьмяніючою зіркою першої величини, бо усі ми завдячуємо нашим визволителям своїм життям. Тільки у боях за Богодухів загинуло 1080 солдат і офіцерів; на нашій землі покоїться прах шести з половиною тисяч радянських воїнів з різних куточків Радянського Союзу. Майже кожна сім’я наших земляків втратила на війні батька, сина, брата. діда… І ми не маємо права забувати той величний подвиг.

    Ну а ввечері на центральній площі міста відбулося грандіозне свято з нагоди Дня міста. Для малечі працювали дитячі атракціони. Відбувся святковий концерт за участю богодухівських артистів, зокрема, Андрія Піхи, Оксани Михайлюченко, Вікторії Демченко, Юлії Кунахіної, Валерії Бутильської.

    Отримали нагороди від міської ради найактивніші богодухівці. Традиційно, з Днем народження Богодухів привітали очільники району та міста – Бєлий Володимир Миколайович, Тризна Дмитро Кирилович, Олексенко Наталія Іванівна та почесні гості свята – перший заступник голови Харківської обласної ради Олешко Олена Петрівна та народний депутат України III-IV скликань Біловол Олександр Миколайович.

    Справжнім сюрпризом для богодухівців став подарунок від Біловола Олександра Миколайовича. Пісні у виконанні Заслуженої артистки Росії Ольги Панкратової стали справжньою насолодою для всіх присутніх.

    Тож святкування Дня міста видалося на славу. А кульмінацією дійства став святковий феєрверк.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання