Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Голова ХОДА обговорила реалізацію спільних проектів з Головою Офісу Ради Європи в Україні

    Під час зустрічі Юлія Світлична та Мортен Енберг обговорили можливі напрямки розширення співпраці Харківщини з Радою Європи.
        Відкриваючи зустріч, керівник області подякувала Голові Офісу Ради Європи в Україні за увагу, яку РЄ приділяє Україні загалом та Харківщині, зокрема. «Як Віце-президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, відчуваю цю підтримку та знаю, що вона означає», - зауважила Юлія Світлична.
        Мортен Енберг, у свою чергу, відзначив суттєвий прогрес у розвитку Харківщини.
        «Я не перший раз у вашому прекрасному регіоні. Кожен раз, коли я приїжджаю до Харкова, я бачу прогрес. Я знаю, що ви дуже багато працюєте над прогресом Харкова. І це дуже помітно. Вітаю вас з гарною роботою», - сказав Голова Офісу Ради Європи в Україні.
        Голова ХОДА запропонувала Мортену Енбергу розглянути можливість долучення Ради Європи до реалізації низки проектів на Харківщині. Зокрема, Юлія Світлична відзначила, що експерти РЄ можуть надати допомогу в підготовці учнів «Школи лідерства» - проекту, який запроваджується в регіоні за підтримки облдержадміністрації.
        «Школа лідерства» відбиратиме талановиту молодь, буде її навчати, проводити практичні заняття, організовувати зустрічі з експертами, бізнесменами, урядовцями, державними службовцями. Наша мета - подивитися, наскільки можна оновити склад державних службовців, адже молодь – це енергійні, завзяті та мотивовані люди. Вони звичайно хочуть брати участь у розбудові України, європейської України, якої ми прагнемо. Участь представників Ради Європи в цьому проекті була б для нас дуже цікавою та корисною для молоді та студентства», - сказала Юлія Світлична.
        Мортен Енберг відзначив, що участь у реалізації такого проекту є дуже цікавою.
        «У нас є подібний досвід. Маємо Школу Ради Європи, і я впевнений, що ми можемо співпрацювати в цих напрямках», - сказав Голова Офісу Ради Європи в Україні.
        Він також запропонував розглянути можливості співпраці щодо обміну досвідом представників органів місцевого самоврядування. Голова ХОДА відзначила, що Харківщина вже активно співпрацює в цьому напрямку з Польщею та радо долучиться до можливості вивчати досвід інших країн, що входять до Ради Європи.
        Крім цього, в ході зустрічі сторони також обговорили реалізацію проектів щодо надання безкоштовної правової допомоги населенню на Харківщині та на завершення діалогу домовилися про наступну зустріч уже найближчим часом.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання