Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Україна впроваджуватиме ефективні механізми виробництва енергії з відновлюваних джерел

    Під час ділових заходів «IRENA Innovation Week 2018» у Німеччині було презентовано плани переходу України на систему «зелених» аукціонів.
        У ході заходу голова Держенергоефективності Сергій Савчук представив генеральному директору IRENA Аднану Аміну ключові здобутки України в розвитку «чистої» енергетики та плани поетапного переходу на систему аукціонів.
        Аднан Амін, у свою чергу, привітав із набуттям Україною повноцінного членства в IRENA, та закликав залучати передовий світовий досвід у стимулюванні розвитку «чистої» енергетики - у тому числі щодо системи аукціонів.
        Разом учасники зустрічі звернули увагу на важливі переваги аукціонів порівняно з іншими механізмами. Так, аукціони дозволяють підвищити конкуренцію між інвесторами, запровадити реальну ринкову ціну на електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел, зменшити цінове навантаження на споживачів, зробити ринок більш прогнозованим та передбачуваним.
        Також Сергій Савчук поінформував Аднана Аміна про те, що Україна швидко опрацювала досвід багатьох країн у цьому питанні та вже розробила відповідний законопроект. Основна концепція передбачає впровадження аукціонів вже з 2020 р. для проектів СЕС > 10 МВт та ВЕС > 20 МВт, проведення торгів щонайменше двічі на рік для кожного типу генерації, 20-річний термін продажу електроенергії за аукціонною ціною, квоти, які виставляються на аукціон, мають забезпечити виконання міжнародних зобов'язань, зокрема Угоди України з ЄС (Директиви ЄС), а також стратегічних національних цілей щодо збільшення частки «чистої» енергії.
        «Заручившись підтримкою IRENA, Україна має якнайшвидше впроваджувати ефективні механізми виробництва енергії з відновлюваних джерел, за якими працюють провідні країни світу. Це буде ще одним сигналом для інвесторів, що ми керуємось світовими тенденціями для розвитку «чистої» енергетики на користь бізнесу та споживачів», - переконаний Голова Агентства.
        Окрім цього, Сергій Савчук обговорив із Аднаном Аміном концепцію створення в Україні IRENA-центру, що сприятиме налагодженню постійної тісної двосторонньої співпраці.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання