Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

    Захід пройшов 11 вересня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.
        Розпочала засідання начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова, яка доповіла першому заступнику голови ХОДА про результати виїзного засідання в Сахновщинському районі.
        «Вчора відбулось виїзна нарада з представниками юстиції на території населеного пункту, де розташоване СВК «Україна». Поспілкувавшись з людьми, ми з’ясували, що місцеві жителі чекають на рішення комісії та дуже сподіваються на наш висновок», - сказала Тетяна Єгорова.
        На засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників було запрошено адвоката заявників СВК «Україна». Марк Беккер передав копію рішення комісії, в якому зазначається, що, зробивши висновки з наявної інформації, комісія прийняла рішення про можливе рейдерське захоплення СВК «Україна».
        «Ми передали цю справу до прокуратури, а вони, у свою чергу, проведуть більш детальну перевірку», - сказав перший заступник голови ХОДА.
        Представник прокуратури доповів Марку Беккеру, що вони зі своєї сторони долучили до справи СБУ та Національну поліцію. За даною справою відкрито вже декілька кримінальних проваджень.
        Також до штабу надійшла заява від жителів Зміївського району. Вони повідомили, що невідомі особи прибрали врожай соняшника, який є власністю ДП «Благодатне», на суму більше 3 млн грн. Також невідомі заблокували елеватор, що є власністю підприємства «Стратег-Агро».
        Підбиваючи підсумки засідання, Марк Беккер наголосив, що права землекористувачів не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом.
        Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби та Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання